Γιατί το Cloud είναι αναπόσπαστο μέρος του Fintech

4
Γιατί το Cloud είναι αναπόσπαστο μέρος του Fintech

Το cloud έχει φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αποθηκεύουν πληροφορίες. Το cloud είναι αναπόσπαστο μέρος της Fintech επειδή προσφέρει μια οικονομικά αποδοτική και επεκτάσιμη πλατφόρμα για την αποθήκευση δεδομένων, την επεξεργασία συναλλαγών και την εκτέλεση εφαρμογών. Βοηθά επίσης να διασφαλιστεί ότι η ασφάλεια της εταιρείας σας είναι ασφαλής από κυβερνοεπιθέσεις.

Το cloud computing δίνει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να επικεντρωθούν στις βασικές τους ικανότητες, ενώ παράλληλα αξιοποιούν ισχυρές νέες δυνατότητες για τη διαχείριση πληροφοριών, την επεξεργασία συναλλαγών, την ανάλυση πληροφοριών δεδομένων, την ασφάλεια ευαίσθητων δεδομένων — όλα αυτά χωρίς σημαντικές προκαταβολικές επενδύσεις ή μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις.

Αυτή η ανάρτηση ιστολογίου θα διερευνήσει πώς το cloud είναι αναπόσπαστο μέρος του Fintech.

Τι είναι μια εφαρμογή Fintech;

Μια εφαρμογή Fintech είναι μια εφαρμογή που παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Πιο συγκεκριμένα, μια εφαρμογή Fintech συνήθως περιλαμβάνει μεταφορές χρημάτων ή εργαλεία επεξεργασίας πληρωμών. Επομένως, τις περισσότερες φορές αυτές οι εφαρμογές βασίζονται σε κινητά και περιλαμβάνουν λειτουργίες όπως παρακολούθηση υπολοίπων λογαριασμών και ιστορικού συναλλαγών, πληρωμή λογαριασμών με σάρωση επιταγών με την κάμερα του smartphone σας – χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτείτε το υποκατάστημα της τράπεζας ή να τις πληρώσετε online από οπουδήποτε – , και τα λοιπά.

Επιπλέον, οι περισσότερες εφαρμογές fintech παρέχουν χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, καθιστώντας δυσκολότερη για τους χάκερ την πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες που είναι αποθηκευμένες στο τηλέφωνό σας. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς όταν χρησιμοποιούν τις συσκευές τους για να εκτελούν διαφορετικές εργασίες που απαιτούν υψηλού επιπέδου προστασία απορρήτου.

Γιατί η Fintech χρησιμοποιεί το Cloud;

Το cloud είναι αναπόσπαστο μέρος του Fintech επειδή μπορεί να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος κατά την εφαρμογή λύσεων. Βοηθά επίσης τις εταιρείες που θέλουν να επεκτείνουν τους πόρους τους χωρίς να έχουν το υψηλό αρχικό κόστος που κανονικά θα συνεπαγόταν αυτό το είδος επένδυσης.

Δεδομένου ότι δεν χρειάζεστε πρόσθετο υλικό για το cloud computing σας, θα μπορείτε να διαχειρίζεστε και να διατηρείτε αυτές τις υπηρεσίες με πιο αποτελεσματικό τρόπο από ό,τι αν λειτουργούσατε διακομιστές ή υποδομές εσωτερικής εγκατάστασης (in-house). Δεν απαιτείται υλικό, πράγμα που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί και λιγότερη συντήρηση, καθώς μεγάλο μέρος αυτής της εργασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, επιτρέποντας στο προσωπικό υποστήριξης IT να ξοδεύεται καλύτερα αλλού αντί να κάθονται περιμένοντας να πάει κάτι στραβά με τον εξοπλισμό στο το γραφείο όπου φιλοξενούνται τα πάντα.

Γιατί η τεχνολογία Cloud είναι σημαντική στη βιομηχανία Fintech;

Η τεχνολογία cloud επιτρέπει ενημερώσεις και αλλαγές σε πραγματικό χρόνο, κάτι που είναι σημαντικό στη βιομηχανία Fintech, όπου τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν γρήγορα. Το cloud επιτρέπει επίσης επεκτασιμότητα, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να αναπτυχθούν ανάλογα με τις ανάγκες. Και τέλος, το cloud παρέχει απαραίτητες διαβεβαιώσεις ασφάλειας και συμμόρφωσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Για όλους αυτούς τους λόγους, είναι ξεκάθαρο ότι το cloud είναι βασικό μέρος του Fintech.

Ο αντίκτυπος του cloud computing στο Fintech

Ο αντίκτυπος του cloud computing στο Fintech είναι τεράστιος. Είναι ο νέος τρόπος να κάνεις πράγματα χωρίς να περιορίζεται από υποδομές ή πόρους.

Το cloud επέτρεψε στις εταιρείες να έχουν γρήγορη πρόσβαση στην υπολογιστική ισχύ, τον αποθηκευτικό χώρο και το λογισμικό κατά παραγγελία με λογικό κόστος. Οι εταιρείες Fintech χρησιμοποιούν αυτόν τον πόρο εκτενώς για τη διαχείριση των κέντρων δεδομένων τους με ευκολία και τις υπολογιστικές ανάγκες που απαιτούνται για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων. Οι διαδικτυακές πληρωμές έχουν επωφεληθεί από το cloud με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της επεκτασιμότητας, της ασφάλειας, της ταχύτητας συναλλαγών κ.λπ. Το cloud computing επιτρέπει στην εταιρεία σας να εστιάζει στη διαφοροποίηση των χαρακτηριστικών αντί να ανησυχεί για τη διατήρηση των απαιτήσεων υλικού και λογισμικού. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλο τον χρόνο σας αναπτύσσοντας καινοτόμα προϊόντα αντί να τα αναπτύξετε. Το απόλυτο αποτέλεσμα; Περισσότερες ροές εσόδων μέσω ταχύτερων διαδικτυακών υπηρεσιών επεξεργασίας πληρωμών πηγαίνουν στο cloud.

Το cloud διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και υπηρεσιών πληρωμών. Το cloud χρησιμοποιείται επίσης για την ανάπτυξη νέων τρόπων διεκπεραίωσης ταχύτερων, πιο αξιόπιστων πληρωμών και για την παροχή καλύτερης εμπειρίας στους πελάτες. Όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά χωρίς το σύννεφο.

Ποιος τύπος Cloud είναι ο καταλληλότερος για το Fintech και γιατί;

Δημόσιο, ιδιωτικό ή υβριδικό; Το cloud είναι αναπόσπαστο μέρος του Fintech και ο τύπος του cloud που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από τις συγκεκριμένες ανάγκες σας. Αν αναζητάτε επεκτασιμότητα και ευελιξία, τα δημόσια σύννεφα είναι μια καλή επιλογή. Τα ιδιωτικά cloud είναι καλύτερα κατάλληλα για εταιρείες που χρειάζονται περισσότερο έλεγχο της ασφάλειας των δεδομένων τους. Τα υβριδικά σύννεφα συνδυάζουν τα καλύτερα χαρακτηριστικά τόσο των δημόσιων όσο και των ιδιωτικών σύννεφων. Όποιο τύπο cloud και αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι είναι σε θέση να χειριστεί τις συναλλαγές μεγάλου όγκου που είναι τυπικές των εφαρμογών FinTech.

Γιατί οι οργανισμοί Fintech αγκαλιάζουν το Cloud;

Το cloud προσφέρει στους οργανισμούς fintech μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως:

Ευελιξία και επεκτασιμότητα

Το cloud μπορεί εύκολα να κλιμακωθεί για να καλύψει τις ανάγκες του οργανισμού σας. Αυτό είναι σημαντικό για οργανισμούς fintech που συνεχώς αναπτύσσονται και επεκτείνουν τις υπηρεσίες τους.

Εξοικονόμηση κόστους

Οι λύσεις που βασίζονται σε cloud συχνά κοστίζουν λιγότερο από τις παραδοσιακές λύσεις εσωτερικής εγκατάστασης. Οι οργανισμοί Fintech μπορούν να εξοικονομήσουν χρήματα εκμεταλλευόμενοι τις οικονομίες κλίμακας που προσφέρει το cloud.

Προσιτότητα

Οι λύσεις που βασίζονται στο cloud είναι προσβάσιμες από οπουδήποτε στον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός σας fintech μπορεί να είναι διαθέσιμος 24/365 σε όλο τον κόσμο, κάτι που είναι σημαντικό όταν συναλλάσσεστε με παγκόσμιους πελάτες και αγορές.

Χαρακτηριστικά ασφαλείας

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που είναι ενσωματωμένα στις σύγχρονες πλατφόρμες cloud προστατεύουν τα δεδομένα από επιθέσεις, ενώ παράλληλα επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε αυτά μέσω κινητής συσκευής ή υπολογιστή.

Καλύτερη διαλειτουργικότητα

Οι λύσεις που βασίζονται στο cloud είναι συμβατές με άλλα συστήματα και πρωτόκολλα, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων υπηρεσιών Ιστού όπως οι κλήσεις XML και RESTful API. Αυτό καθιστά ευκολότερη την ενσωμάτωσή τους από τους προγραμματιστές σε σχέση με τα προϊόντα λογισμικού εσωτερικής εγκατάστασης.

Τι πρέπει να συμβεί για να αυξηθεί η υιοθέτηση του Cloud στο Fintech

Πρέπει να αντιμετωπιστούν αρκετές προκλήσεις προτού το cloud υιοθετηθεί ευρύτερα στη βιομηχανία Fintech. Αυτές οι προκλήσεις περιλαμβάνουν:

– Ανησυχίες για την ασφάλεια και το απόρρητο

-Έλλειψη τυποποίησης

-Ζητήματα καθυστέρησης δεδομένων

-Περιορισμένο εύρος ζώνης και χωρητικότητα αποθήκευσης

Αυτές οι προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν εάν το cloud θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο στο Fintech. Τα καλά νέα είναι ότι πολλές εταιρείες εργάζονται ήδη εκτεταμένη εγγύηση αυτοκινήτου λύσεις σε αυτά τα ζητήματα, και θα πρέπει να δούμε κάποια σημαντική πρόοδο τα επόμενα χρόνια. Η υιοθέτηση του cloud θα συνεχίσει να αυξάνεται στο Fintech καθώς επιλύονται αυτά τα ζητήματα.

συμπέρασμα

Δεν είναι μόνο οι τεχνολογικοί γίγαντες που χτίζουν τις υπηρεσίες τους γύρω από το cloud computing. Οι εταιρείες Fintech έχουν αγκαλιάσει αυτήν την τεχνολογία για να παρέχουν καλύτερη εξυπηρέτηση πελατών και μεγαλύτερη ασφάλεια για ευαίσθητα δεδομένα. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνονται από τις τράπεζες υπέρ αυτών των ψηφιακών επιλογών, πρέπει να μπορούν να εμπιστεύονται τους προμηθευτές με τα προσωπικά τους στοιχεία. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό; Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε έναν ασφαλή πάροχο cloud όπως το AWS ή το Azure

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar