Διατηρήστε τη στοματική σας υγεία με συμβουλές που συνιστούν οι ειδικοί

8
Διατηρήστε τη στοματική σας υγεία με συμβουλές που συνιστούν οι ειδικοί
Οδοντίατροι

Η στοματική υγιεινή είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς η άριστη υγεία των δοντιών προσφέρει πολλά οφέλη. Έχει πολλά πλεονεκτήματα, που κυμαίνονται από αυξημένη αυτοπεποίθηση μέχρι πιο λαμπερό χαμόγελο. Η υγιής οδοντοστοιχία μπορεί βελτιώστε τη φυσική σας εμφάνιση και να τονώσεις τη διάθεσή σου. Τούτου λεχθέντος, αναπτύσσουμε ακούσια συνήθειες που είναι επιβλαβείς για την υγεία των δοντιών μας. Σημαίνει επίσης να επιδίδεται σε cheat meals περιστασιακά αλλά όχι σε τακτική βάση. Για αρχάριους, ακόμα κι αν τα δόντια σας είναι σε καλή κατάσταση, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας για εξέταση οδοντιατρικής φροντίδας.

Ας σας δώσουμε τώρα μερικές χρήσιμες συμβουλές που προτείνουν οι ειδικοί για να διατηρήσετε την υγεία των δοντιών σας.

  1. Διαλέξτε τη σωστή οδοντόβουρτσα

Μια καλή οδοντόβουρτσα είναι απαραίτητη γιατί οι τρίχες της βοηθούν στην απομάκρυνση της συσσωρευμένης τροφής. Εάν οι τρίχες δεν είναι καλής ποιότητας, δεν θα μπορούν να κρατήσουν το στόμα σας υγιές. Μαζί με αυτό, φροντίστε επίσης να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας τακτικά, κατά προτίμηση κάθε τρεις μήνες.

  1. Βουρτσίστε δύο φορές την ημέρα

Είναι απαραίτητο να βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, πρώτα το πρωί και μετά πριν κοιμηθείτε το βράδυ. Ενώ είναι εντελώς προφανές ότι πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας το πρωί, αλλά θα πρέπει να έχετε και α ρουτίνα πριν τον ύπνο. Γιατί έτσι? Το σύστημα καθαρισμού του στόματός σας, το σάλιο, επιβραδύνεται τη νύχτα. Αυτή η διαδικασία μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη στοματική τερηδόνα. Έτσι, το βούρτσισμα είναι ένας καλός τρόπος για να το αποφύγετε.

  1. Ελέγξτε τη διατροφή σας

Μια μη ισορροπημένη διατροφή δεν είναι μόνο ανθυγιεινή για το έντερο σας, αλλά είναι επίσης ανθυγιεινή για τα δόντια σας. Η μείωση των ζαχαρούχων ποτών και σνακ είναι μια μέθοδος για την προστασία των δοντιών σας, καθώς η υψηλή πρόσληψη όξινων τροφών προκαλεί τερηδόνα.

  1. Προσθέστε Tongue Scrapper στη ρουτίνα σας

Η υγιεινή της γλώσσας, δυστυχώς, συχνά παραμελείται. Ωστόσο, είναι εξίσου σημαντικό για την υγεία των δοντιών σας με το βούρτσισμα και το νήμα των δοντιών σας. Είναι επειδή η γλώσσα έρχεται σε επαφή με κάθε περιοχή του στόματός σας. Μια ξύστρα γλώσσας μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μέρος της ρουτίνας οδοντιατρικής σας φροντίδας για την αφαίρεση επιβλαβών βακτηρίων και υπολειμμάτων τροφών και ποτών. Μπορείτε να ανακινήσετε τις θηλές για να καθαρίσουν τυχόν βρωμιά σύροντας απαλά το ξύστρα από το πίσω μέρος προς το μπροστινό μέρος της γλώσσας σας.

  1. Ενσωματώστε το Flossing

Καθώς το οδοντικό νήμα διαρκεί περισσότερο από το βούρτσισμα των δοντιών σας, μπορεί να είναι δύσκολο να το κάνετε μερικές φορές. Παρακάτω είναι πολύ εύκολες και εύχρηστες εναλλακτικές στην τυπική μέθοδο οδοντικού νήματος:

  • Μεσοδόντια βουρτσάκια
  • Επιλογές νήματος
  1. Επισκεφθείτε τον οδοντίατρο για προληπτική φροντίδα

Συνιστάται να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας κάθε έξι μήνες για προληπτική θεραπεία, η οποία περιλαμβάνει καθαρισμό και εξέταση. Αυτό είναι εφικτό ακόμη και αν έχετε ένα φορτωμένο πρόγραμμα, επειδή οι επισκέψεις χρειάζονται μόνο περίπου μία ώρα για να ολοκληρωθούν. Έτσι, μόνο για λίγα λεπτά από το χρόνο σας, μπορείτε να έχετε τη βεβαιότητα ότι η στοματική σας υγεία είναι σε καλή κατάσταση.

Στο Muscaro And Martini Dentistry, έχουμε μια ομάδα από τις καλύτερες οδοντίατροι στην Τάμπα Φλόριντα, για να σας καθοδηγήσει σχετικά με τις συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να φροντίσετε την υγεία των δοντιών σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar