Είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία;

4
Είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία;
Έννοια κυβερνοασφάλειας και ασφαλούς δικτύου.  Προστασία δεδομένων, gdrp.  Λαμπερό φουτουριστικό backround με κλειδαριά σε ψηφιακό ολοκληρωμένο κύκλωμα.

Με την εκθετική άνοδο στον κλάδο της πληροφορικής και τις αυξανόμενες τεχνολογικές εξελίξεις, αναδύονται νέες προκλήσεις ασφάλειας, οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν έγκαιρα. Αυξανόμενες Κυβερνασφάλεια Οι απειλές και η διείσδυση του Διαδικτύου είναι μερικοί από τους κύριους παράγοντες που οδηγούν στην υιοθέτηση της κυβερνοασφάλειας στη Βόρεια Αμερική. Η έλευση της ψηφιακής τεχνολογίας έχει προκαλέσει επανάσταση στον κόσμο της πληροφορικής, αλλά ταυτόχρονα έχει δημιουργήσει κάποιες ανασφάλειες. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, η Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) στις ΗΠΑ σχεδιάζει να δημιουργήσει έναν βραχίονα κυβερνοασφάλειας από τον Οκτώβριο. Αυτή η διεύθυνση κυβερνοασφάλειας θα βοηθήσει τις ΗΠΑ να πολεμήσουν ενάντια σε ξένους ανταγωνιστές. Ο οργανισμός στοχεύει να ευθυγραμμίσει αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις και θα αυξήσει περαιτέρω την εστίαση στις απειλές για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ. επιθέσεις. Για παράδειγμα, η Symantec αναπτύσσει μια τεχνολογία ανίχνευσης απειλών για να βοηθήσει τους πελάτες να εντοπίσουν στοχευμένες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αξιοποιώντας τη μηχανική μάθηση.

Πριν από 11 χρόνια, η Lehman Brothers ήταν αυτή που πυροδότησε την οικονομική κρίση στον τραπεζικό χώρο. Με τη βοήθεια διαχειριστών κινδύνου, κεντρικών τραπεζών και ρυθμιστικών αρχών, οι τράπεζες μπόρεσαν να αντέξουν αυτό το οικονομικό σοκ. Αλλά τώρα, η κυβερνοεπίθεση είναι το επόμενο σοκ που μπορεί να πλήξει τις τραπεζικές εταιρείες, τις εταιρείες πληροφορικής, την υγειονομική περίθαλψη και άλλους τομείς στη Βόρεια Αμερική. Οι εταιρείες πρέπει να είναι προετοιμασμένες να περιορίσουν τέτοιες επιθέσεις και πριν από την κατάρρευση των συστημάτων, οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν στρατηγικές ανάκτησης στο αποθετήριο τους για να λάβουν άμεσα μέτρα.

Υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης για να βοηθήσει στην εξέλιξη του τοπίου της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο στη Βόρεια Αμερική

Πρόσφατα, ένας χάκερ είχε πρόσβαση σε εσωτερικά αρχεία μιας εταιρείας κυβερνοασφάλειας που ονομάζεται Comodo στο Σαν Φρανσίσκο. Ο χάκερ μπορούσε εύκολα να βρει τα διαπιστευτήρια σε ένα αποθετήριο GitHub το οποίο ήταν δημόσιο και επειδή ο λογαριασμός της εταιρείας δεν προστατευόταν από έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων. Τώρα, με την εμφάνιση της προηγμένης τεχνολογίας, έννοιες όπως η μηχανική μάθηση και η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μεταμορφώσουν σημαντικά την κυβερνοασφάλεια για τα καλά. Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να σώσει όταν άριστα εκπαιδευμένοι χάκερ εισέρχονται στις εγκαταστάσεις του οργανισμού. Βοηθά στον εντοπισμό και την πρόβλεψη απειλών στον κυβερνοχώρο στις επιχειρήσεις. Για παράδειγμα, η Balbix προσφέρει λύσεις κυβερνοασφάλειας κατά των παραβιάσεων της ασφάλειας. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, η εταιρεία μπορεί να προβλέψει τον κίνδυνο για την πρόληψη της εμφάνισης απειλών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Πόσα δαπανά η κυβέρνηση για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο;

Όχι μόνο οι εταιρείες, αλλά και οι κυβερνητικοί οργανισμοί κατακτούν επίσης τις δεξιότητές τους στην τεχνητή νοημοσύνη για την προστασία βασικών δεδομένων. Η καναδική κυβέρνηση ανέπτυξε πρόσφατα μια στρατηγική κυβερνοασφάλειας για την καταπολέμηση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Η κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια στην κυβερνοασφάλεια τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτή η επένδυση στοχεύει στη βελτίωση της υποδομής ζωτικής σημασίας και μεταμορφώνει τη ζωή των Καναδών προσθέτοντας ευκολία και αποτελεσματικότητα στην εργασία τους. Η στρατηγική θα βοηθήσει επίσης οργανισμούς μικρού και μεσαίου μεγέθους από τους κινδύνους της κυβερνοασφάλειας, προσφέροντάς τους εξατομικευμένη καθοδήγηση και εργαλεία. Σε αντίθεση με αυτό, η στρατηγική σημειώνει έλλειψη δεξιοτήτων στον χώρο της κυβερνοασφάλειας. Κατά συνέπεια, η καναδική κυβέρνηση ανακοινώνει την ανάπτυξη πεδίων STEM σε υποψήφιους φοιτητές. Επιπλέον, η κυβέρνηση σχεδιάζει να ενώσει τα χέρια με ιδιωτικούς οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα για την υποστήριξη της Ε&Α.

Ποια είναι τα μέτρα που λαμβάνονται για να ελαχιστοποιηθεί ο αντίκτυπος του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο στην οικονομία των ΗΠΑ;

Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης θα μειώσει τελικά την εμφάνιση κυβερνοεπιθέσεων. Το μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την Εθνική Στρατηγική στον Κυβερνοχώρο αναφέρει «Πρέπει να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό, την πατρίδα και τον σπουδαίο αμερικανικό τρόπο ζωής μας». Το ερώτημα δεν είναι αν είναι δυνατό να ελαχιστοποιηθεί ο προχωρημένος κίνδυνος της κυβερνοασφάλειας. Το ερώτημα είναι πώς να αντιμετωπίσουμε αυτούς τους νέους και προχωρημένους κινδύνους. Αρκετές κυβερνήσεις στη Βόρεια Αμερική καταβάλλουν συνεχείς προσπάθειες για τη θέσπιση αυστηρότερων νόμων και κανονισμών για την ασφάλεια δεδομένων από κυβερνοεπιθέσεις. Τούτου λεχθέντος, οι κυβερνοεπιθέσεις εξακολουθούν να συμβαίνουν σε κυβερνητικά συστήματα και σε ιδιωτικές εταιρείες. Ως εκ τούτου, η τεχνητή νοημοσύνη επιταχύνει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο καθώς η τεχνητή νοημοσύνη ανταποκρίνεται ταχύτερα σε παραβιάσεις δεδομένων και ενισχύει την αποτελεσματικότητα των αναλυτών κυβερνοασφάλειας. Αρκετοί οργανισμοί στις ΗΠΑ, το Σαν Φρανσίσκο, τον Καναδά και άλλες χώρες στρέφονται στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο με δυνατότητα AI για να εντοπίσουν κρίσιμες απειλές.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη προσθέτει αξία στους οργανισμούς και τις κυβερνήσεις, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να φτάσει σε λάθος χέρια. Οι εταιρείες πρέπει να βεβαιωθούν ότι η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκεται στα σωστά χέρια. Μία από τις πιο αποτελεσματικές στρατηγικές κυβερνοασφάλειας που υιοθετήθηκαν από τις κυβερνήσεις και τις εταιρείες στη Βόρεια Αμερική είναι η διατήρηση της εστίασης σε διαδικασίες, ανθρώπους και τεχνολογία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar