Επιλογή μονάδας διανομής ισχύος σε βάση για υπολογιστές και εξοπλισμό δικτύου

5
Επιλογή μονάδας διανομής ισχύος σε βάση για υπολογιστές και εξοπλισμό δικτύου
Μονάδα Διανομής Ενέργειας

Rack Mount Power Distribution Units (PDUs) είναι απαραίτητες για οποιαδήποτε εγκατάσταση βάσης rack.

Γιατί αγοράστε ένα UPS βάσης βάσης από την Eaton Industries? Είναι σημαντικό να κατανοήσετε τον ρόλο μιας Μονάδας Διανομής Ενέργειας και τι κάνει αυτή η λειτουργία για τον υπολογιστή σας και τον εξοπλισμό δικτύου.

Τι είναι το PDU;

Ένα PDU, ή μονάδα διανομής ισχύος, είναι μια συσκευή που χρησιμοποιείται για την ομοιόμορφη κατανομή μιας εισόδου παροχής ηλεκτρικής ενέργειας σε πολλά κομμάτια εξοπλισμού. Οι κατασκευαστές αναφέρονται στο PDU είτε ως PDU είτε ως πλακέτα τροφοδοσίας με βάση rack. Αλλά ανεξάρτητα από το πώς ονομάζονται, είναι εγκατεστημένα μέσα σε rack server που συμμορφώνονται με τις ίδιες διαστάσεις που χρησιμοποιούν οι τεχνικοί πληροφορικής. Δύο τύποι PDU που χρησιμοποιούνται ευρέως είναι οι PDU συνεστραμμένου ζεύγους και οι ομοαξονικοί PDU.

Υπάρχει κάτι σχετικά με την αποθήκευση και τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας που μας έχει συναρπάσει συνολικά εδώ και δεκαετίες. Κάποια στιγμή, πολλές ηλεκτρικές εταιρείες θα παρείχαν αυτή την υπηρεσία στους ανθρώπους και θα δημιουργούσαν τεράστια κτίρια για να αποθηκεύσουν την περίσσεια ενέργειά τους. Οι αποθήκες τους είχαν άφθονο χώρο για τέτοια αντικείμενα. Κάπου στην πορεία, καθώς η τεχνολογία άρχισε να ανεβαίνει και γίναμε πιο «πράσινοι», ξεφύγαμε από τέτοιου είδους πράγματα. Αλλά υπάρχει ακόμα ανάγκη για αυτά — και η ανάγκη δεν θα εξαφανιστεί σύντομα, ειδικά με την αναδυόμενη τεχνολογία όπως το νέο σας Tesla Model S. Υπάρχει ένας νέος και φανταστικός τρόπος αποθήκευσης και χρήσης ενέργειας που ονομάζεται UPS rack mount από Eaton Industries. Αυτή η συσκευή μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή πλεονάζουσα ενέργεια για εσάς.

Ποια είναι τα μέσα και τα έξω;

Η διανομή ρεύματος και η ηλεκτρική ενέργεια είναι ένας από τους αφανείς ήρωες στα κέντρα δεδομένων. Μπορεί να το έχετε παρατηρήσει ή όχι, και υπάρχει ένα πολύπριζο 19 ιντσών με βάση rack με πρίζες για τη σύνδεση καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος από διακομιστές και εξοπλισμό δικτύου. Επιπλέον, η πλακέτα τροφοδοσίας μπορεί να χρησιμοποιήσει, για παράδειγμα, 6 πρίζες ρεύματος ή έως και 20 πρίζες ενσωματωμένες στην πλακέτα τροφοδοσίας.

Οι εφαρμογές κοντέινερ προσφέρονται σε 2 μεγέθη (20 ίντσες επί 104 ίντσες και 20 ίντσες επί 42 ίντσες) με 24 μονάδες ραφιών ανά δοχείο. Αυτές οι μονάδες μπορούν να τοποθετηθούν σε οριζόντια, κατακόρυφη, ακόμη και στο δάπεδο.

Καλό για κέντρα δεδομένων

Η απομακρυσμένη διαχείριση ενέργειας είναι μια αναδυόμενη εφαρμογή υψηλής τεχνολογίας που κερδίζει μεγάλη δημοτικότητα στον κλάδο της πληροφορικής. Ο πρωταρχικός ρόλος ενός PDU ήταν να διανέμει την ισχύ του κυκλώματος διακλάδωσης σε διάφορους διακομιστές και συσκευές δικτύου σε ένα κέντρο δεδομένων. Αλλά με την απομακρυσμένη διαχείριση ενέργειας, ένα εξουσιοδοτημένο προσωπικό ICT μπορεί να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση και να ελέγχει το PDU για να διασφαλίσει ότι ο χρόνος λειτουργίας των συσκευών του δικτύου υπολογιστών μεγιστοποιείται ενώ ταυτόχρονα η κατανάλωση ενέργειας μπορεί να διατηρηθεί σε ελάχιστο επίπεδο.

Είναι γνωστό ότι τα εξαιρετικά υψηλά ρεύματα λιώνουν τα δοχεία στα patch panels, τα οποία μπορεί να είναι μοιραία για το υλικό του διακομιστή. Είναι, επομένως, συνετό να υπάρχουν PDU με άφθονη ικανότητα υπέρτασης για να ανταποκρίνονται σε αυτές τις συνθήκες. Η βαθμολογία ισχύος των πολύπριζων διακομιστή είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη λειτουργία των κέντρων δεδομένων. Η κατανάλωση ρεύματος θα πρέπει να παρακολουθείται τακτικά για να διασφαλίζεται ότι δεν υπερβαίνει την ονομαστική τιμή του πολύπριζου. Η βαθμολογία ενός πολύπριζου είναι γενικά αρκετά υψηλή για επαρκή χρήση, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που η βαθμολογία μπορεί να απαιτεί αναβάθμιση.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar