Η διάθεση 5G «Θα ήταν καταστροφική»

5
Η διάθεση 5G «Θα ήταν καταστροφική»

Ο διευθύνων σύμβουλος της United Airlines, Scott Kirby, προειδοποιεί ότι η ανάπτυξη 5G της Verizon και της AT&T θα ήταν καταστροφική για την αεροπορική βιομηχανία.

Η Verizon και η AT&T ξόδεψαν πάνω από 68 δισεκατομμύρια δολάρια σε φάσμα C-band για τα δίκτυά τους 5G. Το φάσμα της ζώνης C βρίσκεται ακριβώς στο εύρος της μεσαίας ζώνης, καθιστώντας το ιδανικό για 5G. Δυστυχώς, το φάσμα είναι πολύ κοντά στις ίδιες συχνότητες που χρησιμοποιούν τα υψόμετρα των αεροπορικών εταιρειών. Αν και η T-Mobile ξόδεψε 9 δισεκατομμύρια δολάρια, ήταν σε μεγάλο βαθμό για να συμπληρώσει το υπάρχον φάσμα της, φάσμα που δεν αποτελεί κίνδυνο για τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών. Η Verizon και η AT&T, αντίθετα, καθυστέρησαν την κυκλοφορία του νέου φάσματος προτού συμφωνήσουν να μειώσουν την ισχύ σε μια προσπάθεια να αποφύγουν προβλήματα.

Δυστυχώς, ο Kirby δεν πιστεύει ότι αυτό θα είναι αρκετό. Σύμφωνα με Ο ανεξάρτητος, ο Kirby προειδοποίησε το Κογκρέσο σε μια συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας των ΗΠΑ, ότι η κυκλοφορία του C-band «θα ήταν μια καταστροφική αποτυχία της κυβέρνησης».

Δεν συμφωνούν όλοι ότι οι φόβοι του Kirby είναι δικαιολογημένοι, με την Ένωση Βιομηχανίας Κυψελών Τηλεπικοινωνιών (CITA) να λέει ότι οι ανησυχίες για παρεμβολές ισοδυναμούν με πρόκληση φόβου.

«Η τρομοκρατία της αεροπορικής βιομηχανίας βασίζεται σε εντελώς απαξιωμένες πληροφορίες και σκόπιμες στρεβλώσεις των γεγονότων», λέει η CTIA.

Ταυτόχρονα, ο Kirby έσπευσε να επισημάνει τις συνέπειες της νέας οδηγίας της FAA που στοχεύει στην αντιμετώπιση του ζητήματος του 5G, στην οποία ο οργανισμός απαγορεύει τη χρήση υψομετρητών σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

«Εκτός κι αν αλλάξει κάτι – δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε ραδιομετρητές σε 40-κάτι από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια της χώρας», είπε ο κ. Kirby. «Είναι σίγουρο. Αυτό δεν είναι μια συζήτηση».

Η συζήτηση μεταξύ του 5G και της ασφάλειας των αεροπορικών εταιρειών φαίνεται να απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει, αλλά ένα πράγμα είναι σαφές: Μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα, οι επιβάτες των αεροπορικών εταιρειών πιθανότατα θα αντιμετωπίσουν περισσότερες καθυστερήσεις καθώς ο κλάδος δέχεται τη νέα οδηγία της FAA.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar