Η Ελίζαμπεθ Χολμς κρίθηκε ένοχη, οι ειδικοί ανησυχούν για προηγούμενο

5
Η Ελίζαμπεθ Χολμς κρίθηκε ένοχη, οι ειδικοί ανησυχούν για προηγούμενο

Η πρώην διευθύνουσα σύμβουλος της Theranos, Ελίζαμπεθ Χολμς, κρίθηκε ένοχη για απάτη σε μια απόφαση που ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι αποτελεί ανατριχιαστικό προηγούμενο.

Η Χολμς ήταν κάποτε η σταρ της Silicon Valley, με κάποιους να την παρομοιάζουν με τον Steve Jobs. Η ιατρική της εταιρεία υποσχέθηκε ανακαλύψεις, εντυπωσίασε τους επενδυτές και κέρδισε ευρεία υποστήριξη.

Δυστυχώς, ο Theranos δεν τήρησε ποτέ την υπόσχεση του Χολμς και ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος κατηγορήθηκε για εξαπάτηση επενδυτών και κατηγορήθηκε για πολλαπλές κατηγορίες. Μετά από μια εβδομάδα διαβούλευσης, το δικαστήριο την έκρινε ένοχη για τρεις κατηγορίες απάτης μέσω συρμάτων, καθώς και για μια κατηγορία συνωμοσίας για διάπραξη απάτης. Το δικαστήριο χωρίστηκε σε τρεις επιπλέον κατηγορίες, με τον Χολμς να αθωώνεται από τις υπόλοιπες τέσσερις.

Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν ότι η ετυμηγορία για την ενοχή δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο, ένα προηγούμενο που θα έχει πολλούς επιχειρηματίες να φοβούνται να προωθήσουν τις εταιρείες τους ή να προσελκύσουν επενδυτές.

«Αυτή είναι μια παράλογη ετυμηγορία. Οποιοσδήποτε ιδρυτής startup που πίστευε ότι η τεχνολογία του δεν ήταν ακόμα εκεί, αλλά πίστευε ότι τελικά θα ήταν, θα έπρεπε να είναι πολύ νευρικός απόψε». Esquire Digital’s είπε ο επικεφαλής νομικός αναλυτής, Aron Solomon WPN. «Η αφήγηση εδώ δείχνει ότι η κριτική επιτροπή απέτυχε να κατανοήσει την κουλτούρα των startup και τι κάνουν οι ιδρυτές ως αυτονόητο. Τελικά, η κριτική επιτροπή λέει ότι πιστεύει ότι μια νεαρή γυναίκα που ξεκίνησε την εταιρεία της ως 19χρονη που εγκατέλειψε το κολέγιο είχε τη δύναμη να εξαπατήσει μερικούς από τους πιο επιτυχημένους επενδυτές στον κόσμο. Αυτό απλά δεν έχει το βάρος της λογικής».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar