Η Κίνα δημιουργεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό και τη δίωξη εγκλημάτων

5
Η Κίνα δημιουργεί τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό και τη δίωξη εγκλημάτων

Η Κίνα διεκδικεί μια παγκόσμια πρωτιά με μια τεχνητή νοημοσύνη που έχει σχεδιαστεί για τον εντοπισμό και τη δίωξη ποικίλων εγκλημάτων.

Οι εισαγγελείς σε όλο τον κόσμο είναι συχνά καταπονημένοι, χωρίς αρκετό χρόνο για να χειριστούν τις υποθέσεις ενώπιόν τους, και η Κίνα δεν αποτελεί εξαίρεση. Για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος, οι ερευνητές δημιούργησαν μια τεχνητή νοημοσύνη που μπορεί να εντοπίσει και να διώξει εγκλήματα.

Σύμφωνα με την South China Morning Post, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εντοπίσει απάτες με πιστωτικές κάρτες, παράνομο τζόγο, κλοπή, απάτη, εκ προθέσεως τραυματισμό, επικίνδυνη οδήγηση, παρεμπόδιση επίσημων καθηκόντων και «διαλέγοντας καυγάδες και πρόκληση ταραχών».

Οι ερευνητές που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία της τεχνητής νοημοσύνης ισχυρίζονται ότι είναι 97% ακριβής, λαμβάνει την απόφασή του για το αν θα ασκήσει δίωξη βάσει περίπου 1.000 χαρακτηριστικών και μπορεί να εκτελεστεί σε επιτραπέζιο υπολογιστή. Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό, συγκεκριμένα, είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την είσοδο στην αγορά, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα απαιτήσει μεγάλες επενδύσεις σε νέο ή εξειδικευμένο υλικό.

Όσο εντυπωσιακό κι αν είναι το επίτευγμα, υπάρχει κάτι λίγο ανησυχητικό σχετικά με μια τεχνητή νοημοσύνη που αποδίδει δικαιοσύνη. Αυτός ο συγγραφέας έχει δει πάρα πολλές ταινίες επιστημονικής φαντασίας βασισμένες σε αυτήν την ιδέα, καμία από τις οποίες δεν λειτούργησε καλά για την ανθρωπότητα.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar