Η Κίνα διεκδικεί δύο στενές κλήσεις με διαστημικό σταθμό και δορυφόρους Starlink

5
Η Κίνα διεκδικεί δύο στενές κλήσεις με διαστημικό σταθμό και δορυφόρους Starlink

Η Κίνα υπέβαλε καταγγελία στον ΟΗΕ υποστηρίζοντας ότι ο διαστημικός της σταθμός είχε δύο στενές συνομιλίες με δορυφόρους Starlink.

Το Starlink είναι ο αστερισμός των δορυφόρων που εκτοξεύει η SpaceX για να παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας. Το αρχικό σχέδιο της εταιρείας περιλαμβάνει 12.000 δορυφόρους, αλλά ελπίζει να εκτοξεύσει τελικά έως και 42.000. Περιττό να πούμε ότι δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι με τη σκέψη τόσα πολλά νέα αντικείμενα σε τροχιά, με τους αστρονόμους να λένε ότι θα επηρεάσει σημαντικά την όψη τους στον ουρανό.

Η Κίνα προσθέτει τώρα στη λίστα των ανησυχημένων φωνών, σύμφωνα με Το χείλος, διαμαρτυρόμενος στον ΟΗΕ ότι ο διαστημικός του σταθμός έπρεπε να λάβει μέτρα αποφυγής για να αποφύγει τις συγκρούσεις με τους δορυφόρους Starlink.

Η καταγγελία αναφέρει:

Η Κίνα επιθυμεί να ζητήσει από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να διανείμει τις προαναφερθείσες πληροφορίες σε όλα τα κράτη μέρη της Συνθήκης για το Διάστημα και να γνωστοποιήσει ότι, σύμφωνα με το άρθρο VI της Συνθήκης, «Κράτη Μέρη στη Συνθήκη φέρει διεθνή ευθύνη για τις εθνικές δραστηριότητες στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένης της σελήνης και άλλων ουράνιων σωμάτων, είτε αυτές οι δραστηριότητες διεξάγονται από κυβερνητικές υπηρεσίες είτε από μη κυβερνητικές οντότητες…»

Μένει να δούμε αν θα ληφθούν μέτρα ή θα τεθούν περιορισμοί για την αποφυγή τέτοιων περιστατικών στο μέλλον.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar