Η Boeing και η Airbus συμμετέχουν στη χορωδία των αεροπορικών εταιρειών που ζητούν να σταματήσει η διάδοση του 5G

5
Η Boeing και η Airbus συμμετέχουν στη χορωδία των αεροπορικών εταιρειών που ζητούν να σταματήσει η διάδοση του 5G

Στελέχη τόσο της Boeing όσο και της Airbus έχουν ενταχθεί στη χορωδία των στελεχών των αεροπορικών εταιρειών που ζητούν να σταματήσει η ανάπτυξη της ζώνης C 5G.

Οπως και WebProNews έχει καλύψει εκτενώς, η ζώνη C βρίσκεται στο εύρος της μεσαίας ζώνης του διαθέσιμου φάσματος για 5G και θεωρείται το γλυκό σημείο για ταχύτητα, κάλυψη και διείσδυση. Η Verizon και η AT&T συγκέντρωσαν περισσότερα από 68 δισεκατομμύρια δολάρια για το φάσμα της ζώνης C, αλλά η αεροπορική βιομηχανία εκφράζει ανησυχίες ότι το φάσμα είναι πολύ κοντά σε αυτό που χρησιμοποιείται από τα υψόμετρα των αεροσκαφών.

Η FAA στάθμισε με νέες οδηγίες που περιορίζουν τη χρήση αυτών των υψομέτρων σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας λόγω του φόβου παρεμβολών. Αυτές οι προσπάθειες προκάλεσαν μόνο περισσότερες ανησυχίες, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της United Airlines να λέει ότι η συνεχιζόμενη διάθεση του φάσματος «θα ήταν μια καταστροφική αποτυχία της κυβέρνησης».

Σύμφωνα με Reuters, στελέχη της Boeing και της Airbus σταθμίζουν, στέλνοντας κοινή επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών Πιτ Μπούτιτζιγκ.

«Η παρεμβολή 5G θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ικανότητα των αεροσκαφών να λειτουργούν με ασφάλεια», ανέφερε η επιστολή, προσθέτοντας ότι η ανάπτυξη θα μπορούσε να έχει «τεράστιες αρνητικές επιπτώσεις στην αεροπορική βιομηχανία».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar