Η FDA εξουσιοδοτεί το χάπι της Pfizer για τη θεραπεία του COVID-19

6
Η FDA εξουσιοδοτεί το χάπι της Pfizer για τη θεραπεία του COVID-19

Σε μια πιθανή αλλαγή του παιχνιδιού στη μάχη κατά του COVID, η FDA ενέκρινε το χάπι της Pfizer για τη θεραπεία του COVID.

Ενώ οι κυβερνήσεις εργάζονται σκληρά για να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι, οι εταιρείες εργάζονται επίσης για καλύτερους τρόπους θεραπείας όσων προσβάλλονται από τον ιό, με την ελπίδα να αποτρέψουν την ανάπτυξη των χειρότερων συμπτωμάτων.

Η Pfizer έχει λάβει τώρα έγκριση για το πρώτο χάπι που έχει σχεδιαστεί για να κάνει ακριβώς αυτό.

«Η σημερινή έγκριση εισάγει την πρώτη θεραπεία για τον COVID-19 που έχει τη μορφή χαπιού που λαμβάνεται από το στόμα — ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στην καταπολέμηση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας», δήλωσε η Patrizia Cavazzoni, MD, διευθύντρια του Κέντρου Φαρμάκων του FDA. Αξιολόγηση και Έρευνα. «Αυτή η εξουσιοδότηση παρέχει ένα νέο εργαλείο για την καταπολέμηση του COVID-19 σε μια κρίσιμη στιγμή της πανδημίας καθώς εμφανίζονται νέες παραλλαγές και υπόσχεται να καταστήσει την αντιική θεραπεία πιο προσιτή σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εξέλιξης σε σοβαρό COVID-19».

Το χάπι, το Pfizer’s Paxlovid, δεν έχει σχεδιαστεί ως προληπτικό φάρμακο, αλλά θα πρέπει να λαμβάνεται «το συντομότερο δυνατό μετά τη διάγνωση του COVID-19 και εντός πέντε ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων».

Η ύπαρξη ενός αποτελεσματικού τρόπου αντιμετώπισης του ιού μετά τη μόλυνση θα μπορούσε να σώσει δεκάδες, ή ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες ζωές προχωρώντας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar