Η Microsoft και η Qualcomm συνεργάζονται σε τσιπ για γυαλιά AR

3
Η Microsoft και η Qualcomm συνεργάζονται σε τσιπ για γυαλιά AR

Η Microsoft και η Qualcomm συνεργάζονται για την παραγωγή chipsets για την τροφοδοσία γυαλιών AR για εφαρμογές metaverse.

Το μετασύμπαν αναφέρεται στη μίξη του πραγματικού και του εικονικού κόσμου. Εταιρείες από τη Microsoft έως τη Meta (πρώην Facebook) επενδύουν πολλά στο metaverse. Ακόμα και κάποιες κυβερνήσεις ανοίγουν γραφεία στο μετασύμπαντο.

Η Qualcomm και η Microsoft θα συνεργαστούν για να δημιουργήσουν τσιπ AR για να τροφοδοτούν ελαφριά, ενεργειακά αποδοτικά γυαλιά για καταναλωτική και επιχειρηματική χρήση.

«Αυτή η συνεργασία αντικατοπτρίζει το επόμενο βήμα στην κοινή δέσμευση και των δύο εταιρειών για το XR και το metaverse», δήλωσε ο Hugo Swart, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της XR, Qualcomm Technologies, Inc. «Η βασική στρατηγική XR της Qualcomm Technologies παρέδιδε πάντα τα μέγιστα τεχνολογία αιχμής, ειδικά κατασκευασμένα chipset XR και ενεργοποίηση του οικοσυστήματος με τις πλατφόρμες λογισμικού και τα σχέδια αναφοράς υλικού μας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τη Microsoft για να διευρύνουμε και να κλιμακώσουμε την υιοθέτηση υλικού και λογισμικού AR σε ολόκληρο τον κλάδο.“

«Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε και να ενδυναμώσουμε άλλους να εργαστούν συλλογικά για να αναπτύξουν το μέλλον του metaverse – ένα μέλλον που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και την καινοτομία», δήλωσε ο Rubén Caballero, εταιρικός αντιπρόεδρος Mixed Reality, Microsoft. «Με υπηρεσίες όπως το Microsoft Mesh, δεσμευόμαστε να παρέχουμε το ασφαλέστερο και πιο ολοκληρωμένο σύνολο δυνατοτήτων για να τροφοδοτήσουμε τα μεταστράφη που συνδυάζουν τον φυσικό και τον ψηφιακό κόσμο, παρέχοντας τελικά μια κοινή αίσθηση παρουσίας σε όλες τις συσκευές. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Qualcomm Technologies για να βοηθήσουμε ολόκληρο το οικοσύστημα να ξεκλειδώσει την υπόσχεση του μετασύμπαντος».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar