Η Toyota επανεξετάζει τη φόρτιση για την απομακρυσμένη εκκίνηση του Key Fob

7
Η Toyota επανεξετάζει τη φόρτιση για την απομακρυσμένη εκκίνηση του Key Fob

Η Toyota επανεξετάζει μια αμφιλεγόμενη απόφαση να χρεώσει την απομακρυσμένη είσοδο χωρίς κλειδί μετά από αντιδράσεις από ιδιοκτήτες και μη.

Η Toyota άναψε μια καταιγίδα στα μέσα Δεκεμβρίου όταν Βόλτα με αυτοκίνητο έκτακτη είδηση ​​ότι η εταιρεία σχεδίαζε να απενεργοποιήσει την απομακρυσμένη εκκίνηση του key fob εκτός εάν οι πελάτες είχαν εγγραφεί σε μηνιαία συνδρομή. Αντί να ανακοινώσει την αλλαγή μόνο για τα επερχόμενα μοντέλα, η Toyota είπε ότι θα ισχύει για μοντέλα που πωλούνται από το 2018 και μετά.

Την εποχή που κυκλοφόρησε η είδηση, η Toyota δεν ήταν καθόλου διαθέσιμη με λεπτομέρειες, αλλά η εταιρεία έχει δώσει έκτοτε Βόλτα με αυτοκίνητο με περισσότερες πληροφορίες. Προφανώς, η λειτουργία απομακρυσμένης εκκίνησης – ενεργοποιούμενη πατώντας το κουμπί κλειδώματος τρεις φορές – δεν διαφημίστηκε ποτέ στα επίσημα υλικά της Toyota ως χαρακτηριστικό και ήταν κάτι για το οποίο πολλοί έμποροι απλώς είπαν στους πελάτες.

Η Toyota λέει ότι το πρόβλημα προέρχεται από τη λογική του λογισμικού που σχετίζεται με τη μονάδα επικοινωνίας δεδομένων (DCM), η οποία ελέγχει την ύπαρξη συνδρομής πριν επιτρέψει κάποια λειτουργία. Η απομακρυσμένη εκκίνηση είναι ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, παρόλο που η λειτουργία γίνεται τοπικά, μεταξύ του fob και του αυτοκινήτου.

„Η συνδρομή είναι πραγματικά για την εφαρμογή,“ είπε εκπρόσωπος της Toyota Βόλτα με αυτοκίνητο. „Η απομακρυσμένη εκκίνηση του μπρελόκ δεν προοριζόταν ποτέ να αποτελέσει στοιχείο κόστους είτε κατά την αγορά είτε μέσω της συνδρομής.“

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν περίμενε την απώθηση που έλαβε, αν και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς πώς μια εταιρεία με τους πόρους μάρκετινγκ της Toyota κατάφερε να χάσει ένα τόσο προφανές συμπέρασμα, ειδικά δεδομένης της «κούρασης των συνδρομών» που νιώθουν πολλοί πελάτες. Δεν είναι επίσης σαφές πώς ή γιατί η εταιρεία δεν συνειδητοποίησε ότι οι αντιπροσωπείες έλεγαν στους πελάτες για την απομακρυσμένη εκκίνηση ή ότι θα ήταν ένα τόσο αγαπημένο χαρακτηριστικό — οι πελάτες δεν θα ήθελαν να τα παρατήσουν.

Σε κάθε περίπτωση, η Toyota λέει ότι επανεξετάζει την κατάσταση και προσπαθεί να προσδιορίσει εάν η λειτουργικότητα μπορεί να παραμείνει ως έχει.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar