Η Verizon και η AT&T απορρίπτουν το αίτημα των ΗΠΑ για καθυστέρηση του 5G

5
Η Verizon και η AT&T απορρίπτουν το αίτημα των ΗΠΑ για καθυστέρηση του 5G

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Verizon και της AT&T απέρριψαν αίτημα της FAA και του Υπουργού Μεταφορών των ΗΠΑ, Pete Buttigieg, να καθυστερήσουν το 5G στη μέση ζώνη.

Η Verizon και η AT&T βρίσκονται σε αντίθεση με τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών σχετικά με το φάσμα της ζώνης C που οι εταιρείες σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν για το 5G. Οι δύο εταιρείες ξόδεψαν πάνω από 68 δισεκατομμύρια δολάρια για το φάσμα σε μια πρόσφατη δημοπρασία της FCC, καθώς η ζώνη C βρίσκεται ακριβώς στο εύρος της μεσαίας ζώνης, καθιστώντας την ιδανική για 5G.

Δυστυχώς, το φάσμα είναι πολύ κοντά στις συχνότητες που χρησιμοποιούνται από τα υψόμετρα των αεροπορικών εταιρειών, πυροδοτώντας ανησυχίες από τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών και την FAA. Ο γραμματέας Buttigieg είχε ζητήσει από τους δύο αερομεταφορείς να καθυστερήσουν την ανάπτυξη για όχι περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία ανάπτυξής τους στις 5 Ιανουαρίου, ήδη ένα μήνα αργότερα από ό,τι είχαν αρχικά προγραμματιστεί οι δύο εταιρείες.

Φαίνεται ότι καμία εταιρεία δεν είναι διατεθειμένη να συμμορφωθεί, με τον CEO της Verizon, Hans Vestberg, και τον CEO της AT&T, John Stankey, να συντάσσουν κοινή επιστολή λέγοντας ότι δεν θα καθυστερήσουν άλλο την ανάπτυξη. Σύμφωνα με CNBC, οι δύο εταιρείες είναι πρόθυμες να καθυστερήσουν την ανάπτυξη στα αεροδρόμια για άλλους έξι μήνες, αλλά δεν θα καθυστερήσουν τη γενική ανάπτυξη.

Οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να ακολουθήσουν ένα σχέδιο «ζώνης αποκλεισμού», παρόμοιο με αυτό που κάνουν οι εταιρείες στη Γαλλία. Θα γίνουν προσαρμογές για να ληφθούν υπόψη τα ισχυρότερα σήματα 5G που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ έναντι της Γαλλίας, αλλά ο στόχος θα ήταν να περιοριστούν οι πιθανές παρεμβολές στην εγγύτητα των αεροδρομίων και των ελικοδρόμων.

«Οι νόμοι της φυσικής είναι οι ίδιοι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία», έγραψαν οι CEO. «Εάν οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ επιτρέπεται να εκτελούν πτήσεις καθημερινά στη Γαλλία, τότε οι ίδιες συνθήκες λειτουργίας θα πρέπει να τους επιτρέπουν να το κάνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar