Μια ματιά στο μέλλον του σχολείου

3
Μια ματιά στο μέλλον του σχολείου

Γιατί οι άνθρωποι στρέφονται εξαρχής στη διαδικτυακή εκπαίδευση;

Η πανδημία εγκαινίασε την εποχή τόσων πολλών μαθητών που χρειάζονται εικονική εκπαίδευση από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά η ανάγκη για διαδικτυακή εκπαίδευση πηγαίνει πολύ πιο πίσω από αυτό. Είναι εύκολο να προσπαθήσεις να βάλεις τα πάντα σε ένα τακτοποιημένο δοχείο που ονομάζεται παγκόσμια πανδημία, αλλά υπάρχουν περισσότερα στην ιστορία. Ο COVID δεν ήταν το κύριο κίνητρο για γονείς και μαθητές. Το μέλλον του σχολείου πρέπει να προσαρμοστεί.

Με τους αριθμούς: Προσωπικά Η εκπαίδευση λείπει

Ακολουθούν μερικά συγκλονιστικά στατιστικά στοιχεία για εσάς – από τον Μάρτιο του 2021, 168 εκατομμύρια μαθητές παγκοσμίως δεν έχουν πρόσβαση στη διαπροσωπική μάθηση.

Μελέτες έχουν δείξει επανειλημμένα ότι ο εκφοβισμός κρατά τους μαθητές επιφυλακτικούς σχετικά με την επιστροφή στο φυσικό περιβάλλον. Σχεδόν 1 στους 4 μαθητές βιώνουν εκφοβισμό σε προσωπικό σχολείο.

Το 60% των Αμερικανών λέει ότι η παραδοσιακή εκπαίδευση αποτυγχάνει τους σημερινούς μαθητές. Μπορούμε καλύτερα.

Η διαδικτυακή εκπαίδευση έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν: Εδώ είναι τι λείπει

Ήρθε η ώρα για μια μετατόπιση του επιπέδου δεξιοτήτων στην εκπαίδευση. Έχοντας τη γνώση του κόσμου στα χέρια οποιουδήποτε με το Google, το Siri και τα smartphone, η εκπαίδευση δεν μπορεί πλέον να επικεντρώνεται στην απομνημόνευση και την επανάληψη κατά λέξη. Οι δεξιότητες της επόμενης γενιάς είναι ξεκάθαρες: είναι καιρός να εστιάσουμε στην αναλυτική σκέψη και την καινοτομία, τις στρατηγικές ενεργούς μάθησης και μάθησης και τη δημιουργικότητα. Είναι πλέον ένας κύκλος μάθησης, απομάθησης και επαναμάθησης.

Η βαθύτερη μάθηση συμβαίνει όταν υπάρχει στόχος της μαεστρίας αντί να προσπαθείς απλώς να κάνεις ένα τεστ. Εάν ένας μαθητής καταβάλλει αρκετή προσπάθεια για να πάρει τον επιθυμητό βαθμό, πώς τον προετοιμάζει για επιτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής του; Αντίθετα, είναι καιρός να εστιάσετε στο να μάθετε πώς να μαθαίνετε πραγματικά.

Τα πρόσθετα οφέλη της διαδικτυακής μάθησης που γίνεται σωστά περιλαμβάνουν μεγαλύτερη ευελιξία, βελτιωμένη μνήμη, βελτιωμένη απόδοση και καλύτερη χρήση του χρόνου, καθώς η διαδικτυακή μάθηση απαιτεί συχνά 40-60% λιγότερο χρόνο σε σύγκριση με την παραδοσιακή εκπαίδευση. Η διαδικτυακή μάθηση είναι προσαρμόσιμη και έχει στοιχεία καθοδήγησης που ωφελούν τους μαθητές για ένα δια βίου ταξίδι.

Η σημερινή γενιά θέλει μια διαδικτυακή πλατφόρμα που να ταιριάζει με την εποχή

Όλο και περισσότερο, η νεότερη γενιά στρέφεται στο Discord. Συχνά αναρωτιέμαι γιατί τόσα πολλά διαδικτυακά στοιχεία της σχολικής τεχνολογίας επικεντρώνονται σε ξεπερασμένη, ξεπερασμένη τεχνολογία, όταν υπάρχουν πολύ καλύτερες εναλλακτικές που οι μαθητές αγκαλιάζουν ενώ παίζουν και συναναστρέφονται με φίλους.

Το Discord δεν αντικαθιστά απλώς μια άλλη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων – αυτό που έλκει τη Gen Z (και άλλους) σε αυτήν είναι η αίσθηση της κοινότητας. Μπορείτε να ξεκινήσετε έναν διακομιστή με τα πιο εξειδικευμένα ενδιαφέροντα και να ξέρετε ότι δεν είστε μόνοι. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας που ήταν συντριπτικά απομονωτική για όλους μας.

Φέρνοντας τα όλα μαζί

Συνολικά, το σχολείο μπορεί – και πρέπει – να βελτιωθεί. Μπορεί να περιπλανιόμαστε σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά η εκπαίδευση δεν χρειάζεται να πάρει πίσω μέρος. Ήρθε η ώρα να καινοτομήσετε – αγκαλιάζοντας τον πολιτισμό, την κοινότητα και την τεχνολογία και μια πιο συναρπαστική διαδικτυακή εμπειρία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς η εκπαίδευση μπορεί και πρέπει να προσαρμοστεί στον εικονικό κόσμο και τον μέλλον του σχολείου, δείτε το παρακάτω infographic:

Πώς είναι το μέλλον του σχολείου;

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar