Οδοντιατρικές χρήσεις του λαδιού καρύδας

5
Οδοντιατρικές χρήσεις του λαδιού καρύδας

Χρησιμοποιούμε διαφορετικούς τύπους ελαίων στο σώμα μας για να ενυδατωθούμε. Έλαια όπως τα έλαια καρύδας είναι πλούσια με οφέλη που τα διατηρούν υγιή όταν εφαρμόζονται στο σώμα και στα μαλλιά. Αλλά αναρωτηθήκατε ποτέ εάν τα έλαια καρύδας μπορούν να έχουν και οδοντιατρικές εφαρμογές. Σήμερα, θα συζητήσουμε μερικά από τα οδοντικά οφέλη του λαδιού καρύδας.

Τι είναι το λάδι καρύδας;

Το λάδι καρύδας, που εξάγεται κυρίως από κρέας καρύδας, είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές κορεσμένων λιπαρών φυτών στον κόσμο.

Το λάδι καρύδας περιέχει κυρίως ένα είδος λίπους που είναι γνωστό ως Λαυρικό έλαιο, ένα τριγλυκερίδιο 12 άνθρακα μέσης αλυσίδας. Άλλα εξαρτήματα όπως Παλμιτικά οξέα και μυριστικό οξύ είναι επίσης παρόντες. Το λαυρικό οξύ του λαδιού καρύδας είναι πλούσιο σε Αντιμικροβιακές Ιδιότητες, παρέχοντας έτσι καλύτερη στοματική υγεία.

Το λάδι καρύδας είναι άμεσα διαθέσιμο στο εμπόριο στα σούπερ μάρκετ. Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν το εξαιρετικό παρθένο λάδι καρύδας λόγω της περιορισμένης επεξεργασίας και των καλύτερων ποιοτήτων του.

Στοματική υγεία και λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας απλώνεται στα δόντια με μια διαδικασία που ονομάζεται λάδι τράβηγμα. Το τράβηγμα λαδιού είναι μια διαδικασία κατά την οποία ένα άτομο ρίχνει λάδι καρύδας στο στόμα του και γύρω από τα δόντια.

Μαζί με τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του λαδιού καρύδας, το λάδι στο στόμα μπορεί να έχει καθαριστικό ή Σαπωνοποίηση αποτέλεσμα, το οποίο μπορεί να μειώσει την πλάκα και την προσκόλληση των βακτηρίων των δοντιών.

Ακολουθούν ορισμένα οδοντικά πλεονεκτήματα του λαδιού καρύδας.

Απομάκρυνση επιβλαβών βακτηρίων

Η στοματική μας κοιλότητα περιέχει πολλά βακτήρια που συμβάλλουν στη διατήρηση της χλωρίδας του στόματος. Ωστόσο, τα υπερβολικά βακτήρια στο στόμα μπορούν να προκαλέσουν οδοντικά προβλήματα όπως τερηδόνα, κακοσμία του στόματος και ασθένειες των ούλων. Τα λάδια καρύδας πιστεύεται ότι επιτίθενται σε αυτά τα επιβλαβή βακτήρια.

Ένα βακτήριο γνωστό ως Streptococcus mutans είναι η κύρια αιτία της τερηδόνας και το λάδι καρύδας είναι σημαντικά αποτελεσματικό στη θανάτωση αυτού του βακτηρίου. Ένα άλλο βακτήριο που ονομάζεται Candida albicans σκοτώνεται επίσης από το λάδι καρύδας.

Πρόληψη της κακής αναπνοής

Ιατρικά, η κακή αναπνοή ονομάζεται Δυσοσμία του στόματος. Είναι ένα κοινό οδοντικό πρόβλημα και ορισμένα φάρμακα και ιατρικά προβλήματα μπορούν ενδεχομένως να επιδεινώσουν την κακή αναπνοή. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι έως και το 85% της κακοσμίας του στόματος οφείλεται σε κακές συνθήκες υγιεινής και στοματικής υγείας.

Ουλίτιδα (ασθένεια των ούλων), η τερηδόνα, τα υπολείμματα τροφών και η συσσώρευση βακτηρίων μπορεί να οδηγήσουν σε μια δυσάρεστη οσμή από το στόμα. Ωστόσο, εάν παλεύετε με την κακή αναπνοή, το λάδι καρύδας θα μπορούσε να σας βοηθήσει.

Το λάδι καρύδας περιέχει αντιμικροβιακές ιδιότητες, βοηθώντας έτσι στην εξάλειψη των βακτηρίων που υπάρχουν στο στόμα για να αποφευχθεί η κακοσμία του στόματος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη της συσσώρευσης υπολειμμάτων τροφής ανάμεσα στα δόντια, τα μάγουλα ή τη γλώσσα σας.

Πρόληψη της πλάκας και καταπολέμηση των ασθενειών των ούλων

Ουλίτιδα, ασθένεια των ούλων, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων σας. Η κύρια αιτία της ουλίτιδας σχετίζεται με βακτήρια στα οποία υπάρχει συσσώρευση πλάκας κυρίως λόγω επιβλαβών βακτηρίων στο στόμα.

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι το λάδι καρύδας μειώνει αποτελεσματικά τη συσσώρευση πλάκας στο στόμα σας, μειώνοντας έτσι τη φλεγμονή και τελικά καταπολεμώντας τις ασθένειες των ούλων.

Ενώ πολλές έρευνες δείχνουν πολλά υποσχόμενα και σημαντικά αποτελέσματα. Ωστόσο, απαιτείται περισσότερη μελέτη σε αυτή την πτυχή.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας στα δόντια;

Ενώ μιλάμε για τα οφέλη των ελαίων καρύδας στη στοματική και οδοντική υγεία, πρέπει επίσης να ξέρουμε πώς να εφαρμόσουμε αυτό το λάδι στα δόντια μας;

Το τράβηγμα λαδιού δεν είναι μια προηγμένη τάση και έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στην Ινδία και σχετικό περιεχόμενο. Το τράβηγμα λαδιού είναι η διαδικασία του να βάζεις και να στραγγίζεις λάδι στο στόμα σου για περίπου 20 λεπτά και μετά να το φτύσεις. Με άλλα λόγια, χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας ως στοματικό διάλυμα.

Ακολουθήστε τα βήματα για να μάθετε σχετικά με την εφαρμογή λαδιού καρύδας:

  • Βάλτε περίπου μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας στο στόμα σας.
  • Ανακινήστε το λάδι για τουλάχιστον 15 έως 20 λεπτά, πιέζοντάς το και τραβώντας το ανάμεσα στα δόντια σας.
  • Φτύστε το λάδι στα σκουπίδια.
  • Στη συνέχεια βουρτσίστε τα δόντια σας με οδοντόκρεμα.

Τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο λάδι προσελκύουν και διαλύουν τα επιβλαβή βακτήρια στο στόμα σας, έτσι ώστε όταν το φτύσετε, να φτύσετε επιβλαβή βακτήρια και πλάκα από το στόμα σας.

συμπέρασμα

Το λάδι καρύδας έχει χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον χιλιάδες χρόνια στην ιατρική της Αγιουρβέδα. Ωστόσο, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για τα περισσότερα από τα φάρμακα. Επομένως, μπορεί να μην βασίζεστε αποκλειστικά στο λάδι καρύδας για τις οδοντιατρικές σας επεμβάσεις. Η καθοδήγηση των ειδικών είναι απαραίτητη και α οδοντίατρος ασχολείται με τα προβλήματα που σχετίζονται με την υγεία των δοντιών ή της στοματικής σας. Για να συμβουλευτείτε τους καλύτερους οδοντίατροι, επίσκεψη MARHAM.PK.

Συχνές Ερωτήσεις (FAQ)

1- Πρέπει να βασίζομαι αποκλειστικά στο λάδι καρύδας για την υγεία των δοντιών μου;

Το λάδι καρύδας μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη στην οδοντιατρική σας φροντίδα. Ωστόσο, μπορεί να μην βασίζεστε αποκλειστικά σε αυτό. Πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας με καλή φθοριούχα οδοντόκρεμα δύο φορές την ημέρα για να διατηρήσετε τη στοματική σας υγεία.

2- Ποια άλλα προβλήματα σχετίζονται με την υγεία των δοντιών;

Η οδοντική ή στοματική υγεία επηρεάζει το στόμα ενός ατόμου και προκαλεί άλλα προβλήματα εάν αυτά εμπλέκονται, όπως π.χ. Διαβήτης ή ακόμη και καρκίνους. Επομένως, η διατήρηση της σωστής οδοντικής υγείας είναι απαραίτητη.

3- Το λάδι καρύδας θα λευκάνει τα δόντια σας;

Δυστυχώς, δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία για τη λεύκανση των δοντιών σας με την εφαρμογή λαδιού καρύδας. Ωστόσο, το λάδι καρύδας μπορεί ενδεχομένως να βοηθήσει στην καταπολέμηση των επιβλαβών βακτηρίων που υπάρχουν στο στόμα σας.

4- Μπορώ να καταπιώ λάδι καρύδας αφού κουνήσω το στόμα μου;

Πρέπει να αποφεύγετε την κατάποση λαδιού καρύδας αφού ταλαντεύεστε στο στόμα σας. Δεδομένου ότι το λάδι καρύδας περιέχει πολλά βακτήρια μετά το χτύπημα στο στόμα, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία του εντέρου σας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar