Οι αεροπορικές εταιρείες υποβάλλουν αίτημα έκτακτης ανάγκης FCC για αποκλεισμό 5G κοντά σε αεροδρόμια

4
Οι αεροπορικές εταιρείες υποβάλλουν αίτημα έκτακτης ανάγκης FCC για αποκλεισμό 5G κοντά σε αεροδρόμια

Η ένωση Airlines for America (A4A) που εκπροσωπεί τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες υπέβαλε αίτημα έκτακτης ανάγκης στην FCC για να μπλοκάρει την ανάπτυξη 5G κοντά σε αεροδρόμια.

Οι αερομεταφορείς ασύρματης επικοινωνίας και η FCC βρίσκονται σε αντίθεση με τις αεροπορικές εταιρείες και την FAA σχετικά με την ανάπτυξη της ζώνης C 5G. Η Verizon και η AT&T ξόδεψαν περισσότερα από 68 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια δημοπρασία της FCC για να αγοράσουν το φάσμα μεσαίας ζώνης, που θεωρείται το γλυκό σημείο για το 5G. Δυστυχώς, το φάσμα είναι τόσο κοντά στις συχνότητες που χρησιμοποιούνται για τα υψόμετρα αεροπορικών εταιρειών που ο κλάδος των αεροπορικών εταιρειών ανησυχεί ότι η κυκλοφορία της ζώνης C θα μπορούσε να επηρεάσει.

Οι δύο μεταφορείς αρχικά καθυστέρησαν την κυκλοφορία του φάσματος της ζώνης C και στη συνέχεια συμφώνησαν να περιορίσουν την ισχύ του σήματος σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες. Εν τω μεταξύ, η FAA εξέδωσε νέες οδηγίες για τη χρήση υψομέτρων σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας και οι αεροπορικές εταιρείες συνέχισαν να κρούουν τον συναγερμό.

Τα Α4Α κατάθεση έκτακτης ανάγκης ζητά για άλλη μια φορά από την FCC να αναγκάσει τους παρόχους να καθυστερήσουν την κυκλοφορία.

«Παρόλο που οι ασύρματοι μεταφορείς ανέβαλαν τα εγκαίνια της υπηρεσίας από τις 5 Δεκεμβρίου 2021, για τις 5 Ιανουαρίου 2022, δεν έχει ακόμη επιλυθεί αυτό το ζήτημα», αναφέρεται στο αίτημα. «Η FAA –η ομοσπονδιακή υπηρεσία που είναι κυρίως υπεύθυνη για την ασφάλεια της αεροπορίας– έχει τώρα εκδώσει μια Οδηγία αξιοπλοΐας που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό να υπάρχει ή να αναπτυχθεί μια επικίνδυνη κατάσταση σε αεροπλάνα κατηγορίας μεταφορών και προαστιακού λόγω των επιπτώσεων παρεμβολής της νέας υπηρεσίας άδειας 3,7 GHz στο ραδιόφωνο υψόμετρα. Τα αεροσκάφη δεν θα μπορούν να βασίζονται σε ραδιοϋψόμετρο για πολλές διαδικασίες πτήσης και επομένως δεν θα μπορούν να προσγειωθούν σε ορισμένα αεροδρόμια».

Η A4A πιστεύει ότι θα προκληθεί ανεπανόρθωτη ζημιά στον κλάδο εάν δεν χορηγηθεί η καθυστέρηση.

«Εάν δεν χορηγηθεί παραμονή, η αεροπορική βιομηχανία θα υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά», συνεχίζει η κατάθεση. «Επιπλέον, το ταξιδιωτικό κοινό και η αμερικανική οικονομία, η οποία εξαρτάται από το σύστημα αεροπορικών μεταφορών, θα υποστούν σημαντικές οικονομικές απώλειες ύψους δισεκατομμυρίων δολαρίων. Επιπλέον, αυτό δεν περιλαμβάνει τις επακόλουθες επιπτώσεις που θα έχει η διακοπή στις εμπορικές αεροπορικές υπηρεσίες στους πελάτες και στην οικονομία των ΗΠΑ στο σύνολό της που εξακολουθεί να ανακάμπτει από τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19».

Φαίνεται ότι τα ζητήματα γύρω από το φάσμα της ζώνης C δεν έχουν τελειώσει.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar