Οι ΗΠΑ συμφωνούν να επεκτείνουν τη λειτουργία του Διαστημικού Σταθμού έως το 2030

6
Οι ΗΠΑ συμφωνούν να επεκτείνουν τη λειτουργία του Διαστημικού Σταθμού έως το 2030

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ISS) κέρδισε άλλη μια μίσθωση ζωής, με την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις να δεσμεύεται να τον χρηματοδοτήσει μέχρι το 2030.

Ο ISS έχει μακρά ιστορία επιστημονικής προόδου, αλλά η απόσυρσή του πλησιάζει. Ο σταθμός ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1998, με αποτέλεσμα να είναι πάνω από 30 ετών.

Σύμφωνα με τη NASA, η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις έχει εξουσιοδοτήσει τη χρηματοδότησή της μέχρι το 2030, αγοράζοντας περισσότερο χρόνο για αντικατάσταση.

«Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι ένας φάρος ειρηνικής διεθνούς επιστημονικής συνεργασίας και για περισσότερα από 20 χρόνια έχει επιστρέψει τεράστιες επιστημονικές, εκπαιδευτικές και τεχνολογικές εξελίξεις προς όφελος της ανθρωπότητας. Είμαι ευχαριστημένος που η διοίκηση Μπάιντεν-Χάρις έχει δεσμευτεί να συνεχίσει τις λειτουργίες του σταθμού μέχρι το 2030», δήλωσε ο διαχειριστής της NASA, Μπιλ Νέλσον. «Η συνεχιζόμενη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στον ISS θα ενισχύσει την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητα, καθώς και θα προωθήσει την έρευνα και την τεχνολογία που απαιτούνται για την αποστολή της πρώτης γυναίκας και του πρώτου έγχρωμου προσώπου στη Σελήνη στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis της NASA και θα ανοίξει το δρόμο για την αποστολή του πρώτου ανθρώπους στον Άρη. Καθώς όλο και περισσότερα έθνη δραστηριοποιούνται στο διάστημα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες να συνεχίσουν να ηγούνται του κόσμου στις αναπτυσσόμενες διεθνείς συμμαχίες και στη διαμόρφωση κανόνων και κανόνων για την ειρηνική και υπεύθυνη χρήση του διαστήματος».

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar