Ο Έλον Μασκ αντεπιτίθεται στις κατηγορίες που η SpaceX γεμίζει το διάστημα

5
Ο Έλον Μασκ αντεπιτίθεται στις κατηγορίες που η SpaceX γεμίζει το διάστημα

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Space X, Έλον Μασκ, απέρριψε τις κατηγορίες ότι η εταιρεία του γεμίζει το διάστημα με τον αστερισμό δορυφόρων Starlink.

Η SpaceX αγωνίζεται να αναπτύξει τον αστερισμό της Starlink σε μια προσπάθεια να παρέχει πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας παγκοσμίως. Δυστυχώς, η κυκλοφορία του αστερισμού δεν ήταν χωρίς διαμάχη. Οι αστρονόμοι έχουν παραπονεθεί ότι η ύπαρξη χιλιάδων δορυφόρων στον νυχτερινό ουρανό θα επηρεάσει αρνητικά τη δουλειά τους. Η Κίνα πρόσφατα παραπονέθηκε στον ΟΗΕ ότι ο διαστημικός της σταθμός χρειάστηκε να κάνει ελιγμούς έκτακτης ανάγκης δύο φορές για να αποφύγει τη σύγκρουση με τους δορυφόρους.

Παρά τα αυξανόμενα παράπονα, ο Μασκ λέει ότι οι δορυφόροι της εταιρείας του δεν βρίσκονται σε τροχιά συνωστισμού και ότι υπάρχει αρκετός χώρος.

Σε συνέντευξή του στο Financial Times, μέσω BBC NewsΟ Μασκ είπε ότι «δεκάδες δισεκατομμύρια» δορυφόροι θα μπορούσαν να βρίσκονται με ασφάλεια σε τροχιά.

«Το διάστημα είναι απλώς εξαιρετικά τεράστιο και οι δορυφόροι είναι πολύ μικροί», είπε ο Μασκ.

«Αυτή δεν είναι μια κατάσταση όπου ουσιαστικά μπλοκάρουμε άλλους με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν έχουμε μπλοκάρει κανέναν από το να κάνει τίποτα, ούτε το περιμένουμε», συνέχισε.

«Μερικές χιλιάδες δορυφόροι δεν είναι τίποτα. Είναι σαν, γεια, εδώ είναι μερικές χιλιάδες αυτοκίνητα στη Γη, δεν είναι τίποτα», πρόσθεσε.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar