Ο Δρ Ryan Shelton μιλά για την επίδραση των προβιοτικών στη συνολική υγεία

5
Ο Δρ Ryan Shelton μιλά για την επίδραση των προβιοτικών στη συνολική υγεία
Ο Δρ Ράιαν Σέλτον

Τα προβιοτικά είναι ζωντανά βακτήρια ή ζυμομύκητες που υπάρχουν φυσικά στο ανθρώπινο σώμα. Το σώμα σας βρίθει συνεχώς με ωφέλιμους και επιβλαβείς μικροοργανισμούς. Όταν αναπτύσσετε μια βακτηριακή λοίμωξη, απορρίπτει την ισορροπία του σώματός σας. Καθώς το σώμα σας θεραπεύεται, τα καλά βακτήρια βοηθούν στην αποβολή των περιττών κακών βακτηρίων, αποκαθιστώντας την ισορροπία. Τα προβιοτικά συμπληρώματα περιλαμβάνουν ζωντανούς μικροοργανισμούς που βοηθούν στην ανανέωση του σώματός σας.

Τα προβιοτικά έχουν συνδεθεί με μια ποικιλία πλεονεκτημάτων για την υγεία προάγοντας την υγιή ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου, σύμφωνα με Ο Δρ Ράιαν Σέλτον. Παρακάτω είναι μια επισκόπηση των κοινών πλεονεκτημάτων για την υγεία που μπορούν να έχουν τα προβιοτικά στο σώμα σας.

Ο Δρ Ράιαν Σέλτον

  1. Βοηθά στην εξισορρόπηση των φιλικών βακτηρίων στο έντερο σας

Τα προβιοτικά περιέχουν μικροοργανισμούς «υγιεινής ζωής». Αυτά είναι ζωντανά μικρόβια που, όταν καταποθούν, μπορούν να προσφέρουν πλεονεκτήματα στην υγεία λόγω της ικανότητας των προβιοτικών να επιδιορθώνουν τη φυσιολογική ισορροπία της χλωρίδας του εντέρου.

Όταν υπάρχει ανισορροπία, υπάρχουν πάρα πολλά επιβλαβή βακτήρια και όχι αρκετά ωφέλιμα βακτήρια. Μια ανισορροπία δεν μπορεί να συμβεί μόνο λόγω ασθένειας, αλλά και επειδή ορισμένα φάρμακα, κακή διατροφή κ.λπ. Τα αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν πεπτικές δυσκολίες, αλλεργίες, ανησυχίες για την ψυχική υγεία, παχυσαρκία και πολλές άλλες διαταραχές.

  1. Βελτιώνει τις Συνθήκες Ψυχικής Υγείας

Ένας μεγάλος αριθμός ερευνητών συνδέει την υγεία του εντέρου με τη συναισθηματική και ψυχική υγεία. Ο Δρ Ryan Shelton τονίζει τη σημασία των συμπληρωμάτων αφού έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν διάφορα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Για έξι εβδομάδες, μία μελέτη παρακολούθησε 70 χημικούς. Όσοι κατανάλωναν 100 γραμμάρια προβιοτικού γιαουρτιού κάθε μέρα ή έπαιρναν ένα προβιοτικό χάπι κάθε μέρα είδαν βελτιώσεις στη γενική τους υγεία, κατάθλιψη, άγχος και στρες.

Η κατανάλωση προβιοτικών συμπληρωμάτων για μερικές εβδομάδες μείωσε το άγχος και την κατάθλιψη μαζί με την C-αντιδρώσα πρωτεΐνη στους εργαζόμενους σε σύγκριση με εκείνους που δεν έλαβαν προβιοτικά.

  1. Βοηθά στην απώλεια βάρους και λίπους στην κοιλιά

Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους με διάφορους τρόπους. Ορισμένα προβιοτικά, για παράδειγμα, αναστέλλουν την απορρόφηση του λίπους στο έντερο. Αντί να αποθηκεύεται στο σώμα, το λίπος αποβάλλεται μέσω των κοπράνων.

Τα προβιοτικά μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, να κάψετε περισσότερες θερμίδες και να διατηρήσετε λιγότερο λίπος. Αυτό οφείλεται εν μέρει στα αυξημένα επίπεδα ορισμένων ορμονών, όπως το GLP-1.

  1. Μειώστε την Ένταση του Εκζέματος και των Αλλεργιών

Ορισμένα προβιοτικά στελέχη μπορεί να βοηθήσουν τα παιδιά και τα μωρά με έκζεμα. Σε μια ερευνητική μελέτη, τα μωρά που έδιναν γάλα με συμπλήρωμα προβιοτικών είχαν πιο ήπια συμπτώματα εκζέματος από τα νεογέννητα που τρέφονταν με μη προβιοτικό γάλα. Υπάρχουν ορισμένα προβιοτικά που βοηθούν στη μείωση των φλεγμονωδών αποκρίσεων σε άτομα με αλλεργίες.

  1. Βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος

Τα προβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη του σχηματισμού επικίνδυνων βακτηρίων του εντέρου. Επιπλέον, ορισμένα προβιοτικά έχει βρεθεί ότι αυξάνουν τη σύνθεση φυσικών αντισωμάτων από το σώμα. Μπορούν επίσης να αυξήσουν τον αριθμό των κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος, όπως τα κύτταρα που παράγουν IgA, τα φυσικά κύτταρα φονείς και τα Τ λεμφοκύτταρα. Τα προβιοτικά μπορεί να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος και να σας προστατεύσουν από ασθένειες.

Μπορείτε να δείτε τι άλλο έχει να πει ο Δρ Ryan Shelton για την υγεία και την ευεξία στη σελίδα του στο Facebook στον παραπάνω σύνδεσμο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar