Ο Jack Dorsey δημιουργεί Bitcoin Legal Defense Fund

5
Ο Jack Dorsey δημιουργεί Bitcoin Legal Defense Fund

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Square, Τζακ Ντόρσεϊ, ανακοίνωσε την έναρξη του Ταμείου Νομικής Άμυνας Bitcoin ως έναν τρόπο να βοηθήσει στην προστασία των προγραμματιστών του Bitcoin.

Οι προγραμματιστές Bitcoin αντιμετωπίζουν νέες νομικές απειλές σε πολλαπλά μέτωπα, επηρεάζοντας την ικανότητά τους να είναι καινοτόμοι και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται για το δίκτυο Bitcoin. Ως ένθερμος υποστηρικτής της τεχνολογίας κρυπτονομισμάτων και blockchain, ο Dorsey θέλει να βοηθήσει στην παροχή νομικής προστασίας σε τέτοιους προγραμματιστές, αφήνοντάς τους να επικεντρωθούν στα έργα τους.

Ο Ντόρσεϊ περιέγραψε τον στόχο του σε μια ανάρτηση στο Λίστα αλληλογραφίας Bitcoin Dev:

Οι αντιδικίες και οι συνεχείς απειλές έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. μεμονωμένοι κατηγορούμενοι επέλεξαν να συνθηκολογήσουν ελλείψει νομικής υποστήριξης. Οι προγραμματιστές ανοιχτού κώδικα, οι οποίοι είναι συχνά ανεξάρτητοι, είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς σε νομικές πιέσεις. Ως απόκριση, προτείνουμε μια συντονισμένη και επισημοποιημένη απάντηση για να βοηθήσουμε στην υπεράσπιση των προγραμματιστών. Το Bitcoin Legal Defense Fund είναι μια μη κερδοσκοπική οντότητα που στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τους νομικούς πονοκεφάλους που αποθαρρύνουν τους προγραμματιστές λογισμικού να αναπτύξουν ενεργά το Bitcoin και συναφή έργα όπως το Lightning Network, τα πρωτόκολλα απορρήτου Bitcoin και άλλα παρόμοια.

Ο Dorsey κατέστησε σαφές ότι το ταμείο θα παρέχει νομική βοήθεια στους προγραμματιστές Bitcoin δωρεάν.

Ο κύριος σκοπός αυτού του Ταμείου είναι να υπερασπιστεί τους προγραμματιστές από μηνύσεις σχετικά με τις δραστηριότητές τους στο οικοσύστημα του Bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της εύρεσης και διατήρησης συνηγόρων υπεράσπισης, της ανάπτυξης στρατηγικής διαφορών και της πληρωμής νομικών λογαριασμών. Αυτή είναι μια δωρεάν και εθελοντική επιλογή που μπορούν να επωφεληθούν από τους προγραμματιστές εάν το επιθυμούν. Το Ταμείο θα ξεκινήσει με ένα σώμα εθελοντών και δικηγόρων μερικής απασχόλησης. Το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα είναι υπεύθυνο για τον καθορισμό των αγωγών και των κατηγορουμένων που θα βοηθήσει στην υπεράσπιση.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνει το ταμείο είναι να εξαγοράσει τον «συντονισμό της υπάρχουσας υπεράσπισης της αγωγής Tulip Trading εναντίον ορισμένων προγραμματιστών που ισχυρίζονται ότι παραβιάζουν το καθήκον καταπιστευματικότητας και να παρέχει την πηγή χρηματοδότησης για εξωτερικούς δικηγόρους».

Το Bitcoin Legal Defense Fund είναι πιθανότατα ευπρόσδεκτα νέα για τους προγραμματιστές Bitcoin και θα πρέπει να παρέχει ένα μέτρο ασφάλειας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar