Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της εμπορικής και της εκδοτικής φωτογραφίας;

6
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της εμπορικής και της εκδοτικής φωτογραφίας;
Εκδοτική-φωτογραφική προβολή

Κοιτάξτε οποιοδήποτε δωρεάν κοινή χρήση φωτογραφιών ιστοσελίδα και σίγουρα θα δείτε μια ολόκληρη σειρά εικόνων που τραβήχτηκαν με διαφορετικούς τρόπους και για διαφορετικούς σκοπούς. Όσον αφορά τη φωτογραφία, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί όροι που αναφέρονται στους διαφορετικούς τύπους και είδη που βλέπετε σε τέτοιους ιστότοπους. Για τους μη μυημένους, είναι αρκετά συνηθισμένο να μπερδεύονται σχετικά με το τι είναι η εμπορική και η εκδοτική φωτογραφία. Υπάρχουν μερικές πολύ σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο τύπων φωτογραφίας. Εδώ θα ρίξουμε μια ματιά σε αυτές τις διαφορές και θα εξηγήσουμε τις χρήσεις τους, ώστε να μπορέσετε να βρείτε τον τύπο φωτογραφίας που αναζητάτε..

Οι εμπορικές εικόνες, που μερικές φορές αναφέρονται ως δημιουργικές εικόνες, χρησιμοποιούνται για την προώθηση πραγμάτων όπως υπηρεσίες και προϊόντα. Αυτές είναι εικόνες που προσφέρουν μια ιδέα ή ιδέα. και είναι ένα ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποιείται στον κόσμο της διαφήμισης.

Αυτές οι εικόνες χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για σκοπούς μάρκετινγκ και προώθησης και ως εκ τούτου διέπονται και προστατεύονται από μια σειρά διαφορετικών κανονισμών σχετικά με θέματα όπως η άδεια, το απόρρητο, η παραβίαση εμπορικών σημάτων και η χρήση οποιουδήποτε λογότυπου ή επωνυμίας.

Εάν υπάρχουν άτομα στις φωτογραφίες, είναι σημαντικό να έχουν συναινέσει να είναι στις φωτογραφίες. Για το λόγο αυτό, η εμπορική φωτογράφιση γίνεται συνήθως με τη χρήση μοντέλων ή υπαλλήλων της εταιρείας για τους οποίους λαμβάνονται οι φωτογραφίες. Υπάρχουν επίσης πολλοί κανόνες που πρέπει να ληφθούν υπόψη σχετικά με τοποθεσίες και ακίνητα που δεν αποτελούν δημόσια ιδιοκτησία – οι τοποθεσίες που είναι ανοιχτές στο κοινό δεν είναι δημόσια περιουσία. Εάν ένας φωτογράφος θέλει να χρησιμοποιήσει μια τοποθεσία για μια εμπορική φωτογράφηση, είναι πολύ σημαντικό να ελέγξει ποιοι περιορισμοί μπορεί να ισχύουν για την τοποθεσία.

Η εμπορική φωτογραφία χρησιμοποιείται για εικόνες που μπορεί να εμφανιστούν σε έντυπη μορφή, αλλά θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν με άλλους τρόπους. Για παράδειγμα, μπορεί να το δείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μπορεί να είναι μια ακολουθία φωτογραφιών, αλλά αυτές δεν θα έχουν πάντα τη μορφή ιστορίας. Συνήθως, ένας μεγαλύτερος προϋπολογισμός απαιτείται για ένα διαφημιστικό γύρισμα. Τείνουν να διαρκούν περισσότερο, χρησιμοποιούν περισσότερους ανθρώπους και απαιτούν περισσότερη προετοιμασία. Αυτό συχνά σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ώστε ο πελάτης να μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο. Αυτές οι φωτογραφίες συνήθως δεν καταλήγουν στο πορτφόλιο του φωτογράφου.

Οι συντακτικές φωτογραφίες, από την άλλη πλευρά, θα απεικονίζουν τρέχοντα γεγονότα, θέματα της πραγματικής ζωής και θέματα ανθρώπινου ενδιαφέροντος με τρόπο που βοηθά να λέμε την αλήθεια. Συχνά χρησιμοποιούνται για την απεικόνιση άρθρων σε περιοδικά ή εφημερίδες, αναρτήσεις ιστολογίου και άλλες μορφές γραφής όπου οι εικόνες βοηθούν στην απεικόνιση κειμένου.

Υπάρχουν ακόμη κανόνες που διέπουν αυτό το είδος φωτογραφίας, αλλά δεν είναι τόσο ρυθμισμένοι όσο οι εμπορικές εικόνες. Αυτές οι φωτογραφίες μπορεί να περιέχουν μέρη και άτομα, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για διαφημιστικές ανάγκες.

Αυτές είναι φωτογραφίες που λένε μια ιστορία, και αυτό γίνεται συχνά με τη χρήση πολλαπλών εικόνων. Οι εκδοτικές λήψεις έχουν συνήθως πολύ μικρότερο προϋπολογισμό και οι φωτογραφίες, επειδή συχνά απεικονίζουν τρέχοντα γεγονότα, δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Αυτό που επιτρέπει, ωστόσο, μια εκδοτική φωτογραφία είναι στον φωτογράφο να χρησιμοποιήσει το δικό του δημιουργικό ταλέντο για να εκφραστεί μέσα στη φωτογραφία του και αυτές είναι φωτογραφίες που συνήθως μπορούν να βάλουν στο πορτφόλιο τους.

Υπάρχουν κάποιες ευδιάκριτες ομοιότητες μεταξύ των δύο διαφορετικών τύπων, ωστόσο είναι πραγματικά πολύ διαφορετικοί, και είναι πολύ πιθανό ένας φωτογράφος να ειδικευτεί σε έναν από αυτούς τους τύπους αντί να ασχοληθεί και με τους δύο.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar