Πώς να διαγνώσετε τις αιτίες ενός αργού Διαδικτύου στη Νέα Υόρκη;

6
Πώς να διαγνώσετε τις αιτίες ενός αργού Διαδικτύου στη Νέα Υόρκη;
αιτίες αργού διαδικτύου

Ας ξεκινήσουμε με αυτό που μας λείπει. Σύμφωνα με α έλεγχος της πόλης αναφορά, το ένα τέταρτο των οικοδομικών τετραγώνων στη Μεγάλη Πόλη δεν έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή υπηρεσία οπτικών ινών. Περίπου το ένα τρίτο των λιγότερο εύπορων γειτονιών, όπως το Μπρονξ και το Ανατολικό Χάρλεμ, δεν μπορούν να έχουν ενσύρματη σύνδεση στο σπίτι. Ακόμη και σήμερα, περίπου 12.000 Νεοϋορκέζοι έχουν λιγότερο από έναν πάροχο ευρυζωνικής σύνδεσης που λειτουργεί στην περιοχή τους. Λοιπόν και ούτω καθεξής. Αυτό που κάνει την κατάσταση πιο σοβαρή είναι ότι η πόλη της Νέας Υόρκης έχει χαρακτηριστεί ως η «πιο συνδεδεμένη» μητρόπολη εκτός από ψηφιακό καταφύγιο και κέντρο εμπορίου. Ωστόσο, τα δεινά της διανομής του δικτύου λένε μια εντελώς διαφορετική ιστορία.

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας είναι δικαίωμα κάθε πολίτη, εάν η πόλη θέλει να προχωρήσει στο σύνολό της και να χαράξει τη θέση της στο μέλλον. Ο δήμος της Νέας Υόρκης υπόσχεται δίκαιη παροχή Διαδικτύου σε όλα τα φερμουάρ του σε σπίτια εκτός από το προηγμένο Upper West Side, αλλά δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει πλήρως αυτόν τον στόχο. Εξαιτίας αυτού, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι εσείς, ως κάτοικος της Νέας Υόρκης, μπορεί να αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα με τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Εάν ισχύει αυτό, τότε θα βρείτε αυτή την ανάρτηση αρκετά χρήσιμη. Ακολουθούν μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να διαγνώσετε το παραπαίου δίκτυό σας και να το αντιμετωπίσετε με σύνεση.

Έλεγχος συσκευής και ιστότοπου

Το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση των χαμηλών ταχυτήτων Διαδικτύου είναι να αναγνωρίσετε τη μεταβλητή και να επιβεβαιώσετε το πρόβλημα. Για να το κάνετε αυτό, συνδέστε πολλές συσκευές ταυτόχρονα στο δίκτυό σας και ανοίξτε πολλούς ιστότοπους σε αυτές τις συνδεδεμένες συσκευές ταυτόχρονα. Εάν η καθυστέρηση ταχύτητας εμφανίζεται σε έναν συγκεκριμένο ιστότοπο, τότε το πρόβλημα μπορεί να έγκειται στον διακομιστή του ιστότοπου και όχι στη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Δοκιμάστε να φορτώσετε ξανά τον ιστότοπο μετά από λίγο και μόλις επανέλθει, είστε έτοιμοι.

Ομοίως, εάν μια από τις συσκευές σας χρειάζεται πολύ χρόνο επεξεργασίας, αλλά άλλες λειτουργούν κανονικά, τότε το σφάλμα ενδέχεται να υπάρχει στη συσκευή σας και όχι στη λήψη Διαδικτύου. Δοκιμάστε να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή ή το tablet και σαρώστε τον για ιούς για να αφαιρέσετε το εμπόδιο. Εάν, ωστόσο, περισσότερες από μία συσκευές και ιστότοποι εμφανίζουν σφάλμα φόρτωσης, τότε είναι ασφαλές να πούμε ότι πρόκειται για πρόβλημα δικτύου, για το οποίο αρκούν άλλα βήματα. Έτσι, περιορίζοντας την επιπλοκή, θα γνωρίζετε ακριβώς τι να αντιμετωπίσετε και πώς.

Δοκιμή ταχύτητας & Καταμέτρηση σχεδίου Διαδικτύου

Το επόμενο βήμα για τη διάγνωση μιας αργής σύνδεσης στο Διαδίκτυο είναι να εκτελέσετε μια επίσημη δοκιμή ταχύτητας. Υπάρχουν πολλοί ιστότοποι στον ιστό όπως Speedtest από την Ookla, τα οποία είναι αφιερωμένα στην εκτέλεση αυτών των αξιολογήσεων. Επιλέξτε αυτό που σας φαίνεται πιο αξιόπιστο και δοκιμάστε την ταχύτητα του δικτύου σας. Φροντίστε να θέσετε σε παύση κάθε ροή, παιχνίδια και άλλες βαριές δραστηριότητες στο σπίτι και απενεργοποιήστε όλες τις συσκευές για να έχετε ένα αποτέλεσμα πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Μόλις εμφανιστούν τα αποτελέσματα, ελέγξτε τις υπολογιζόμενες ταχύτητες σε σχέση με τις ταχύτητες που υποσχέθηκαν στο πρόγραμμα διαδικτύου σας. Είναι φυσικό να υπάρχει κάποιο επίπεδο ασυμφωνίας εδώ, καθώς η τοποθεσία του διακομιστή του ISP θα μπορούσε να επηρεάσει τη λήψη σας. Δηλαδή, όσο πιο κοντά είναι ο κόμβος του παρόχου σας στο σπίτι σας, τόσο πιο γρήγορες θα είναι οι ταχύτητες δικτύου που θα έχετε τελικά. Αυτός ο γεωγραφικός παράγοντας δεν είναι σχεδόν υπό τον έλεγχό σας, γι‘ αυτό απλά να τον έχετε υπόψη σας. Ωστόσο, εάν το χάσμα μεταξύ των ταχυτήτων Internet που αποκτήσατε και των υποσχόμενων ταχυτήτων Διαδικτύου είναι υπερβολικά μεγάλο, ανεξάρτητα από την τοποθεσία, τότε είναι καιρός να καλέσετε τον ISP σας. Διαπραγματευτείτε την αναβάθμιση των ταχυτήτων σας στο Διαδίκτυο και αν αυτό δεν πετύχει, μεταβείτε σε έναν καλύτερο πάροχο καλωδιακής, οπτικής ίνας, DSL ή δορυφόρου. Δεν χρειάζεται να πληρώνετε υπερβολικά για τρομερή ταχύτητα internet. Βρείτε έναν τέτοιο πάροχο εδώ https://www.localcabledeals.com/Spectrum/Internet.

Περιορισμοί δρομολογητή και άλλου υλικού

Το εναλλακτικό βήμα για την αλλαγή του παρόχου Διαδικτύου είναι να ελέγξετε το υλικό του δικτύου σας. Αυτό περιλαμβάνει ξεχωριστό μόντεμ και δρομολογητή ή μια διπλή πύλη. Μερικές φορές, στοχεύετε σε υψηλότερες ταχύτητες, που πλησιάζουν το 1 Gig, όπως προσφέρονται από το Spectrum, το Verizon Fios και το RCN στη Νέα Υόρκη, αλλά ο δρομολογητής σας δεν είναι αρκετά προηγμένος για να μεταφράσει μια τόσο γρήγορη ροή εύρους ζώνης. Εδώ θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο αναβάθμισης του υλικού σας ώστε να ταιριάζει με τις ταχύτητες που θέλετε. Οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου σάς δίνουν την επιλογή να νοικιάσετε έναν κατάλληλο δρομολογητή ή μόντεμ, ειδικά στα προγράμματα premium. Δώστε μια ευκαιρία.

Σε περίπτωση που οι ταχύτητες του προγράμματος διαδικτύου σας και το υλικό σας αλληλοσυμπληρώνονται, ωστόσο αντιμετωπίζετε προβλήματα φόρτωσης, σε αυτήν την περίπτωση, δοκιμάστε να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα του εξοπλισμού με αυτόν τον τρόπο:

  • Επανεκκινήστε την πύλη
  • Αφαιρέστε κάθε εμπόδιο που εμποδίζει την εμβέλεια του Wi-Fi σας, όπως έναν τοίχο ή ένα ψυγείο
  • Αυξήστε την ισχύ του σήματος του δρομολογητή σας επενδύοντας σε μια επέκταση Wi-Fi
  • Προστατέψτε τον δρομολογητή σας με έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης και ενημερώστε το υλικολογισμικό του
  • Συμβουλευτείτε την υποστήριξη του ISP σας για τεχνικά προβλήματα

Επομένως, ακολουθώντας τα προαναφερθέντα βήματα, μπορείτε εύκολα να διαγνώσετε τα προβλήματα στο Διαδίκτυό σας και να τα αντιμετωπίσετε ώστε να απολαμβάνετε ταχύτερη συνδεσιμότητα όπως διαφημίζεται από τους ζωντανούς παρόχους Big City.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar