Στον απόηχο των μεγάλων διακοπών στο cloud, το Multicloud είναι το μέλλον

5
Στον απόηχο των μεγάλων διακοπών στο cloud, το Multicloud είναι το μέλλον

Μετά από πολλαπλές διακοπές λειτουργίας του AWS που ακρωτηρίασαν ολόκληρα τμήματα του Διαδικτύου, οι εταιρείες αναζητούν όλο και περισσότερο ένα μέλλον multicloud.

Το Multicloud αναφέρεται σε εταιρείες που βασίζονται σε πολλούς προμηθευτές cloud και όχι σε έναν μόνο. Το AWS παρουσίασε δύο μεγάλες διακοπές λειτουργίας σε ισάριθμες εβδομάδες, με αποτέλεσμα να σταματήσουν ορισμένοι από τους μεγαλύτερους ιστότοπους και υπηρεσίες στον Ιστό.

Σύμφωνα με CNBC, οι διακοπές αναγκάζουν τις εταιρείες να εξετάσουν πιο προσεκτικά τις επιλογές multicloud. Ως απόδειξη αυτού είναι η δημόσια προσφορά της HashiCorp, μόλις δύο ημέρες μετά τη διακοπή του AWS. Η HashiCorp βοηθά τις εταιρείες να χρησιμοποιούν πολλαπλά σύννεφα. Μόλις τη δεύτερη ημέρα των συναλλαγών της, η εταιρεία εκτινάχθηκε σε κεφαλαιοποίηση άνω των 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι επικριτές έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι η εξάρτηση από λίγους προμηθευτές cloud θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο ολόκληρες βιομηχανίες και φαίνεται ότι οι εταιρείες λαμβάνουν όλο και περισσότερο υπόψη αυτές τις προειδοποιήσεις, ειδικά μετά τις αποτυχίες του AWS.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar