Τάσεις απώλειας βάρους για το νέο έτος

5
Τάσεις απώλειας βάρους για το νέο έτος

Η απώλεια βάρους είναι μια συνεχής τάση για την υγεία καθώς οι μισοί Αμερικανοί ενήλικες θέλουν να χάσουν το περιττό βάρος. Ωστόσο, η απώλεια βάρους δεν είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί εύκολα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 42% των Αμερικανών ενηλίκων πήρε κατά μέσο όρο 29 κιλά κατά μέσο όρο. Το 60% αυτών των ενηλίκων έχει δηλώσει μάλιστα ότι η απώλεια βάρους έγινε πιο δύσκολο να επιτευχθεί από την έναρξη της πανδημίας.

Πολλοί γιατροί δεν καταλαβαίνουν την απώλεια βάρους

Τα δεδομένα δείχνουν ότι λίγοι γιατροί ξέρουν πώς να το κάνουν αντιμετώπιση της απώλειας βάρους με μόνο το 56% των γιατρών να αισθάνονται τα προσόντα για τη θεραπεία της παχυσαρκίας και το 46% να αισθάνονται επιτυχημένοι στις θεραπείες τους. Στην πραγματικότητα, λιγότερο από το 50% των γιατρών στις ΗΠΑ είναι εκπαιδευμένοι στη διαχείριση της παχυσαρκίας, γεγονός που έχει υποκινήσει την ανάγκη για μια νέα προσέγγιση στην ιατρική απώλεια βάρους. Ο Johns Hopkins διαπίστωσε ότι το 21% των υπέρβαρων ασθενών ένιωθαν ότι τους κρίνει ο γιατρός πρωτοβάθμιας περίθαλψης και, κατά συνέπεια, ήταν λιγότερο πιθανό να εμπιστευτούν τις συμβουλές του ατόμου.

Μια άλλη μελέτη από το Johns Hopkins διαπίστωσε επίσης ότι οι υπέρβαροι ασθενείς έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα να αλλάζουν επανειλημμένα γιατρούς με απωθητικά σχόλια ή ανεπιθύμητες συμβουλές βάρους που παίζουν πιθανό ρόλο. Επιπλέον, αυτοί οι «αγοραστές γιατροί» έχουν 85% περισσότερες πιθανότητες να καταλήξουν στα επείγοντα από τους ασθενείς με φυσιολογικό βάρος, καθώς το 55% των ασθενών με παχυσαρκία ανέφερε ότι ακύρωσε ένα ραντεβού επειδή ανησυχεί για το ζύγισμα.

Τα φάρμακα δεν έχουν συνταγογραφηθεί

Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι τα φάρμακα απώλειας βάρους υποχρησιμοποιούνται με μόλις το 24% των γιατρών να αντιπροσωπεύουν το 90% των συνταγών απώλειας βάρους. Σε λιγότερο από το 3% των επιλέξιμων ασθενών συνταγογραφούνται φάρμακα για την απώλεια βάρους, όπως η φαιντερμίνη, η οποία εγκρίθηκε για πρώτη φορά από τον FDA το 1959. Υπάρχουν πολλά ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα για την απώλεια βάρους στην αγορά. Για παράδειγμα, η βουπροπιόνη και η ναλτρεξόνη βοηθούν τους ασθενείς να χάσουν το 7-8% του σωματικού τους βάρους μετά από 24 εβδομάδες. Η σεμαγλουτίδη βοηθά τους ασθενείς να χάσουν το 14,9% του σωματικού τους βάρους μετά από 68 εβδομάδες.

Η απώλεια βάρους είναι ότι η ίδια η διαδικασία μπορεί να είναι τόσο άθλια όσο το υπερβολικό βάρος. Έχει βαθιές επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων με τον υπέρβαρο ή παχύσαρκο πληθυσμό να αποτελεί το 80% των ατόμων με σοβαρές ψυχικές ασθένειες. Η παχυσαρκία συνδέεται επίσης με ένα ποσοστό θνησιμότητας που είναι τριπλάσιο από αυτό του συνολικού πληθυσμού. Η κατάθλιψη που σχετίζεται με το βάρος μπορεί να προκαλέσει σωματικά συμπτώματα που κυμαίνονται από αλλαγές στην όρεξη έως προβλήματα στον ύπνο.

Έρευνες επιτυχών ασθενών απώλειας βάρους το 1985 έδειξαν ότι οι μισοί από αυτούς τους ασθενείς εγκατέλειψαν το πρόγραμμα και κέρδισαν γρήγορα βάρος. Αυτό συμβαίνει συχνά μετά από μια συναισθηματικά επώδυνη εμπειρία. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι δυσμενείς εμπειρίες στην παιδική ηλικία έχουν σημαντικό, μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του βάρους. Μελέτες για τον εθισμό στα τρόφιμα έχουν αποκαλύψει ότι τα άτομα που εξυπηρετεί καταπραΰνουν το άγχος ή την κατάθλιψη, αλλά οδηγεί σε παρόμοια συμπεριφορά και σωματικά πρότυπα όπως η κατάχρηση ουσιών.

Συμπερασματικά

Η διατήρηση του βάρους είναι τόσο δύσκολη όσο η αρχική απώλεια βάρους και η απώλεια βάρους δεν φέρνει αυτόματα ούτε ψυχική ευεξία. Μια ολιστική προσέγγιση μπορεί να σας συναντήσει εκεί που βρίσκεστε και να σας επιτρέψει να συμπεριφέρεστε σωστά στον εαυτό σας. Το ταξίδι σας για απώλεια βάρους μπορεί να τελειώσει με επιτυχία.

Η απώλεια βάρους δεν είναι αυτό που νομίζετε

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar