Τάσεις Αυτοματισμού Φαρμακείων

3
Τάσεις Αυτοματισμού Φαρμακείων

Μέχρι το 2024, η παγκόσμια αγορά για την αυτοματοποίηση φαρμακείων θα φτάσει σχεδόν τα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Απαιτείται αυτοματισμός στα κεντρικά φαρμακεία σε μεγάλο βαθμό λόγω των πιέσεων που προκαλεί ο COVID-19. Στις επιχειρήσεις, το 70% των φαρμακοποιών στα νοσοκομεία ανέφεραν ότι ανέλαβαν νέες επαγγελματικές ευθύνες κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτό σήμαινε την κάλυψη των κενών του νοσοκομείου σε απολυμαντικά χεριών, απολυμαντικά και φάρμακα.

Τα νοσοκομεία άλλαξαν επίσης τις οδηγίες χρήσης φαρμάκων για να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη θεραπεία για τον COVID-19 και τις ερευνητικές μελέτες φαρμάκων. Η εφαρμογή μέτρων πρόληψης όπως η φυσική απόσταση και η παροχή ΜΑΠ έχουν αυξήσει το κόστος για το φαρμακείο. Εν τω μεταξύ, οι πτώσεις στις εκλογικές διαδικασίες και οι νέες συνταγές οδήγησαν σε χαμηλότερα έσοδα, ένας επικίνδυνος συνδυασμός για κάθε επιχείρηση που θέλει οι πόρτες τους να παραμείνουν ανοιχτές.

Με το κόστος τόσο υψηλό, οι φαρμακοποιοί πρέπει να είναι έξυπνοι σχετικά με το πού επενδύουν τα χρήματά τους. Αυτή τη στιγμή, η επένδυση στους κατάλληλους ανθρώπους είναι μια δύσκολη υπόθεση. Από τον περασμένο Μάιο, το 80% των φαρμακείων δυσκολευόταν να καλύψει τις ανοιχτές θέσεις. Οι πιο συνηθισμένες κενές θέσεις ήταν τεχνικός φαρμακείου (90%) και υπάλληλος front-end (60%). Και οι δύο αυτές θέσεις αντιμετώπισαν ακραία εξουθένωση χάρη στην πανδημία. Επίσης, δεν πληρώνονται όπως και άλλες δουλειές στο φαρμακείο, αν και οι μισθοί έχουν αυξηθεί πρόσφατα.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτές οι θέσεις εργασίας βρίσκονται κάτω από τόσο υψηλό άγχος που οι εργαζόμενοι έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα υπέρ των πιο πράσινων βοσκοτόπων. Αυτή η έξοδος υπάρχει σε ολόκληρο τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. περισσότεροι από 6,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα φύγουν μέχρι το 2026. Μόνο 2 εκατομμύρια νέοι εργαζόμενοι θα έρθουν για να καλύψουν τη θέση τους κατά την ίδια χρονική περίοδο. Οι υπόλοιπες από αυτές τις εργασίες θα πρέπει να αυτοματοποιηθούν.

Πως θα μπορούσα αυτοματοποίηση στην τεχνολογία φαρμακείων να βοηθήσει τις ελλείψεις προσωπικού; Ένα παράδειγμα αυτοματισμού φαρμακείου περιλαμβάνει ένα αυτοματοποιημένο σύστημα διανομής. Ένα αυτοματοποιημένο ιατρείο θα μπορούσε να επιλέξει σχεδόν 6 φορές περισσότερα φάρμακα ανά ώρα από έναν τεχνικό φαρμακείου (700 έναντι 120). Εν τω μεταξύ, το μέσο κόστος λειτουργίας ενός συστήματος διανομής είναι 12 $ την ώρα, αισθητά μικρότερο από τον μέσο μισθό των 18 $ που λαμβάνουν οι τεχνικοί των φαρμακείων. Τα μηχανήματα θα μπορούσαν επίσης να ταξινομήσουν, να μετρήσουν και να συσκευάσουν χάπια σε οποιαδήποτε κλίμακα, εξαλείφοντας τις πιο περιττές εργασίες για τους τεχνικούς των φαρμακείων που έχουν απομείνει.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα κεντρικά φαρμακεία είναι οι ελλείψεις φαρμάκων. Ακόμη και πριν από την πανδημία, οι ελλείψεις φαρμάκων ήταν το νούμερο 1 πρόβλημα που ταλανίζει τα νοσοκομειακά φαρμακεία. Το 2020, το 86% των νοσοκομείων ανέφεραν ακόμη χειρότερες ελλείψεις στα φάρμακα που χρειάζονται. Πάνω από το 60% αντιμετωπίζει ελλείψεις σε περισσότερα από 10 φάρμακα. Τα φάρμακα που λείπουν είναι κρίσιμα για τη χειρουργική επέμβαση και την ανθρώπινη υγεία, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των εισπνοών αλβουτερόλης, των αναισθητικών, των ηρεμιστικών και των κορτικοστεροειδών.

Ο αυτοματισμός δεν μπορεί να διορθώσει τις ελλείψεις προμηθειών, αλλά η τεχνολογία παρακολούθησης αποθέματος θα μπορούσε να επιτρέψει στα φαρμακεία να κάνουν καλύτερη χρήση αυτού που ήδη διαθέτουν. Το 16% του αποθέματος των νοσοκομειακών φαρμακείων σπαταλιέται μέχρι τη λήξη. Η χορήγηση φαρμάκων με βάση την πρώτη είσοδο, πρώτη έξοδος περιορίζει αυτό το ζήτημα. Ο εντοπισμός και η απόρριψη των παρτίδων που ανακαλούνται είναι επίσης μια σημαντική εργασία που διευκολύνεται με την παρακολούθηση αποθέματος. Η εν λόγω παρακολούθηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την κίνηση ελεγχόμενων ουσιών και να διασφαλίζετε ότι δεν γίνεται κατάχρηση. Ο αυτοματισμός των φαρμακείων μπορεί να κρατήσει τα νοσοκομεία ανοιχτά στα χρόνια μετά την πανδημία.

Επιπτώσεις του COVID 19 στα Κεντρικά Φαρμακεία

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar