Το Metaverse θα απαιτήσει «1.000 φορές περισσότερη υπολογιστική απόδοση»

7
Το Metaverse θα απαιτήσει «1.000 φορές περισσότερη υπολογιστική απόδοση»

Η κατασκευή του μετασύμπαντος μπορεί να είναι η οργή, αλλά τουλάχιστον ένας στέλεχος της Intel λέει ότι η υπολογιστική ισχύς πρέπει να αυξηθεί σημαντικά για να γίνει πραγματικότητα.

Το „Metaverse“ είναι ένας όρος που αναφέρεται στη σύγκλιση εικονικής, επαυξημένης και αυτοπρόσωπης πραγματικότητας. Το metaverse θεωρείται ευρέως ότι είναι το επόμενο σημαντικό βήμα στην πληροφορική, με το Facebook να αλλάζει ακόμη και το όνομά του σε Meta στο στάδιο της προετοιμασίας.

Δυστυχώς, ο Raja Koduri, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Accelerated Computing Systems and Graphics Group της Intel, λέει ότι η πληροφορική θα πρέπει να αυξηθεί σημαντικά προκειμένου να τροφοδοτήσει το μετασύμπαν.

Οι πραγματικά επίμονοι και καθηλωτικοί υπολογιστές, σε κλίμακα και προσβάσιμοι από δισεκατομμύρια ανθρώπους σε πραγματικό χρόνο, θα απαιτήσουν ακόμη περισσότερα: 1.000 φορές αύξηση της υπολογιστικής απόδοσης σε σχέση με τη σημερινή τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Ο Koduri λέει ότι το ίδιο ισχύει και για το Διαδίκτυο, με βελτιώσεις που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των πρόσθετων απαιτήσεων εύρους ζώνης του metaverse.

Χρειαζόμαστε αρκετές τάξεις μεγέθους πιο ισχυρή υπολογιστική ικανότητα, προσβάσιμη σε πολύ χαμηλότερους χρόνους καθυστέρησης σε μια πληθώρα παραγόντων μορφής συσκευής. Για να ενεργοποιηθούν αυτές οι δυνατότητες σε κλίμακα, ολόκληρη η υδραυλική εγκατάσταση του Διαδικτύου θα χρειαστεί σημαντικές αναβαθμίσεις.

Παρά τις προκλήσεις, ο Koduri πιστεύει ότι η απαιτούμενη υπολογιστική ισχύς είναι εφικτή.

Αυτή η τεχνολογία που επιτρέπει σε καθηλωτικούς εικονικούς κόσμους να επεκτείνουν τον πραγματικό κόσμο, ανοίγει τόσες πολλές δυνατότητες και είναι αυτό που με κρατά ενθουσιασμένο να δουλεύω κάθε μέρα. Πιστεύουμε ότι το όνειρο να παρέχουμε ένα petaflop υπολογιστικής ισχύος και ένα petabyte δεδομένων μέσα σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου από κάθε άνθρωπο στον πλανήτη είναι εφικτό.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar