Το Norton 360 αναστατώνει τους πελάτες εγκαθιστώντας ένα Cryptominer

3
Το Norton 360 αναστατώνει τους πελάτες εγκαθιστώντας ένα Cryptominer

Το Norton 360 δεν κερδίζει κανέναν διαγωνισμό δημοτικότητας με την τελευταία του κίνηση, καθώς το λογισμικό εγκαθιστά ένα πρόγραμμα cryptomining στους υπολογιστές των πελατών.

Οι χάκερ προσπαθούν συχνά να παραβιάσουν υπολογιστές σε μια προσπάθεια να εγκαταστήσουν λογισμικό εξόρυξης κρυπτογράφησης και να χρησιμοποιήσουν δίκτυα τέτοιων συσκευών για δικό τους κέρδος. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα από τα πιο δημοφιλή πακέτα ασφάλειας και προστασίας από ιούς εγκαθιστά τώρα το δικό του λογισμικό εξόρυξης κρυπτογράφησης.

Παρατηρήθηκε για πρώτη φορά από το KrebsOnSecurity, το Norton Crypto θα εξορύξει το Ethereum όταν ο υπολογιστής είναι αδρανής, μοιράζοντας τα κέρδη μεταξύ του χρήστη και του Norton. Ο χρήστης θα κάνει το 85%, ενώ το Norton κρατά το 15%.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το χαρακτηριστικό είναι opt-in και οι χρήστες μπορούν να το απενεργοποιήσουν εάν αλλάξουν γνώμη. Δυστυχώς, ορισμένοι χρήστες διαπιστώνουν ότι η εξαίρεση και η κατάργηση του Norton Crypto είναι ευκολότερο να το λες παρά να το κάνεις.

Περιττό να πούμε ότι ο δανεισμός μιας σελίδας από τα playbook των χάκερ και η εγκατάσταση ενός cryptominer χωρίς να καταστήσει σαφείς τις προθέσεις του δεν πάει καλά με τους πελάτες και θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες από μερικές αποστάσεις σε άλλες σουίτες ασφαλείας.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar