Το USDA αυξάνει τις τιμές για τους προϋπολογισμούς του σχολικού γεύματος

0
Το USDA αυξάνει τις τιμές για τους προϋπολογισμούς του σχολικού γεύματος

Η πανδημία του COVID-19 αποκάλυψε πόσο εξαρτημένα είναι τα παιδιά της Αμερικής από δωρεάν και μειωμένο κόστος σχολικά γεύματα και το USDA είχε προηγουμένως λάβει κάποια μικρά βήματα για να συγκεντρώσει πόσα χρήματα είναι διαθέσιμα για αυτόν τον σκοπό. Αλλά έδειξε μια πρόσφατη μελέτη ότι μόνο τα μισά περίπου σχολεία που συμμετείχαν στην έρευνα λένε ότι τα χρήματα αποζημίωσης από το USDA είναι αρκετά για να πληρώσουν για τα γεύματα που δίνουν. Σε απάντηση, το USDA ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα μια ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στη διαθέσιμη χρηματοδότηση, ύψους περίπου 750 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος.

Το Εθνικό Πρόγραμμα για το Γεύμα των Σχολείων είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας της χώρας, μετά από μόνο το SNAP (παλαιότερα γνωστό ως κουπόνια τροφίμων). Το πρόγραμμα εξυπηρετήθηκε περισσότερα από 22 εκατομμύρια παιδιά σε μια μέση ημέρα του οικονομικού έτους 2020· είναι ένα ουσιαστικό πρόγραμμα για να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά της Αμερικής ικανοποιούν τις πιο βασικές τους ανάγκες.

Παρά τη σημασία του, το πρόγραμμα απέχει πολύ από το τέλειο. Εκτός από το ότι δεν είναι ένα καθολικό πρόγραμμα, είναι επίσης χρόνια υποχρηματοδοτούμενο και υποστελεχωμένο, σε μεγάλο βαθμό λόγω των περιορισμένων προϋπολογισμών που έχουν σχεδιαστεί για να αναγκάσουν τα σχολεία να καταλάβουν όλη την απαραίτητη εργασία και υλικά μόνα τους. Τα σχολεία δεν τιμολογούν απλώς το κόστος τους. τους δίνεται ένα ορισμένο ποσό αποζημίωσης, το οποίο χρησιμοποιείται για να καλυφθεί θεωρητικά το κόστος προμήθειας, αγοράς και προετοιμασίας φαγητού. Όταν οι καιροί γίνονται δύσκολοι, όπως, ας πούμε, σε μια παγκόσμια πανδημία που κατέστρεψε την εφοδιαστική αλυσίδα και την ομάδα εργασίας, τα σχολεία καταλήγουν χάνοντας χρήματα για το μεσημεριανό πρόγραμμα του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της χειρότερης περιόδου της πανδημίας, το USDA αύξησε τα ποσοστά αποζημίωσης για να ταιριάζει με αυτά που χρησιμοποιούνται για το πρόγραμμα Summer Food Service, τα οποία είναι υψηλότερα από τα ποσοστά για το κανονικό έτος. Αυτό ακόμα δεν ήταν αρκετό και τώρα το USDA ανακοίνωσε μια περαιτέρω αύξηση, μια ασυνήθιστη κίνηση για τον οργανισμό. Αυτή η αύξηση θα οδηγήσει σε αύξηση 0,25 $ ανά γεύμα, περίπου 750 εκατομμύρια $ ετησίως συνολικά. Το USDA λέει ότι όλα αυτά ισοδυναμούν με άνοδο 22 τοις εκατό σε σχέση με τα προηγούμενα «κανονικά» επιτόκια.

Η School Nutrition Association (SNA), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εκπροσωπεί τους παρόχους σχολικής διατροφής, χειροκρότησε την κίνηση, λέγοντας ότι «παρέχει την απελπιστικά αναγκαία ανακούφιση στα προγράμματα σχολικών γευμάτων, παλεύοντας με στενούς προϋπολογισμούς που πιέζονται από το αυξανόμενο κόστος πανδημίας και τις διακοπές της εφοδιαστικής αλυσίδας». Αλλά αυτό σίγουρα δεν είναι το τέλος των προβλημάτων με το πρόγραμμα. το SNA, σε το έγγραφο θέσης του 2022, πιέζει επίσης για καθολική πρόσβαση σε δωρεάν σχολικά γεύματα, αποκαθιστώντας τις απαιτήσεις σε δημητριακά ολικής αλέσεως, διευκολύνοντας τους κανονισμούς για το νάτριο και διευκολύνοντας το όλο πρόγραμμα για τα σχολεία.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar