10 πράγματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι υγιής άνθρωπος

6
10 πράγματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να είσαι υγιής άνθρωπος
Καταλληλότητα

Το ταξίδι προς τη φυσική κατάσταση και την καλή υγεία μπορεί να είναι μακρύ και ακόμη και συντριπτικό μερικές φορές. Αλλά μπορεί να γίνει ευκολότερο αν χωριστεί σε μικρότερα και απλούστερα βήματα. Εάν γίνουν μέρος της καθημερινής ρουτίνας, οι υγιεινές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν να ζήσετε πιο ευημερούσα, μεγαλύτερη και πιο υγιή ζωή. Οι τακτικοί έλεγχοι υγείας είναι επιτακτικοί για να απαλλαγούμε από το κακό. Μπορείτε εύκολα να τροποποιήσετε τους παράγοντες κινδύνου πολλών ασθενειών όταν λαμβάνετε γρήγορα μέτρα. Για αυτόν τον λόγο, μπορείτε εύκολα βρείτε έναν γιατρό στο Κάλγκαρυ και άλλες περιοχές.

Δέκα πράγματα για να παραμείνετε υγιείς

Ακολουθούν μερικές προτάσεις για να κάνετε μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας και να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες.

1. Πηγαίνετε για ύπνο την ίδια ώρα

Ο ύπνος θεωρείται ο τρίτος πυλώνας της υγείας. Έρευνες έχουν δείξει ότι η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Είναι απαραίτητο για όλες τις πτυχές που σχετίζονται με την υγεία, από τη διάθεση μέχρι το βάρος και ακόμη και το ανοσοποιητικό σύστημα. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να κοιμηθείτε αρκετά είναι να ορίσετε μια ώρα για ύπνο. Μερικές φορές είναι δύσκολο να εμμείνεις σε αυτό, και κάποιος πρέπει να συγχωρήσει τον εαυτό του σε μια τέτοια κατάσταση. Ωστόσο, προσπαθήστε να τηρήσετε την ώρα του ύπνου σας.

2. Πάρτε πρωινό

Είναι σημαντικό για διάφορους λόγους. Ξεκινά με άλμα τον μεταβολισμό και αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής αργότερα μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι ενήλικες που παίρνουν ένα υγιεινό πρωινό έχουν καλύτερες επιδόσεις στη δουλειά και τα παιδιά που λαμβάνουν ένα πρωινό γεύμα έχουν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ. Εάν δεν μπορείτε να φάτε ένα μεγάλο πιάτο πρώτο πράγμα το πρωί, μπορείτε να το κρατήσετε ελαφρύ με ένα φρούτο ή λίγους ξηρούς καρπούς με γάλα. Το θέμα είναι να μην το παρακάμψετε. Εάν νιώθετε συχνά καούρα όταν ξυπνάτε το πρωί, είναι σοφό να βρείτε α γιατρός που δέχεται νέους ασθενείς στο Κάλγκαρι ή όποια κι αν είναι η πόλη σας, και ελέγξτε τον εαυτό σας.

3. Προγραμματίστε τα γεύματά σας

Ο προγραμματισμός των γευμάτων σας μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήμα. Αφιερώστε λίγο χρόνο και καθίστε να σκεφτείτε τις ανάγκες και τους στόχους σας. Χρειάζεται να μειώσετε το βάρος; Θέλετε να μειώσετε τη ζάχαρη, το λίπος και τους υδατάνθρακες; Χρειάζεται να προσθέσετε πρωτεΐνες ή βιταμίνες; Ό,τι κι αν είναι, η προετοιμασία του γεύματος μπορεί να σας κρατήσει υπό έλεγχο, επειδή συνειδητοποιείτε τι και πότε τρώτε. Ένα μπόνους είναι ότι θα είναι πολύ πιο εύκολο να παραλείψετε αυτά τα πατατάκια κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων εργασίας.

4. Πίνετε πολύ νερό

Όχι μόνο σε κρατά ενυδατωμένο αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση του βάρους. Τα ανθρακούχα και ζαχαρούχα ποτά μπορούν να προκαλέσουν παχυσαρκία και ασθένειες όπως ο διαβήτης τύπου 2. Εάν δεν σας αρέσει να πίνετε νερό, μπορείτε να προσθέσετε φέτες λεμονιού, πορτοκαλιού ή αγγουριού για να προσθέσετε γεύση.

5. Κάντε ένα διάλειμμα για άσκηση

Μην πιείτε απλώς άλλο ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ. σηκωθείτε και κινηθείτε. Κάντε μερικές διατάσεις ή squats. Είναι εξαιρετικό για τη σωματική και ψυχική σας υγεία. Κάνοντας έναν περίπατο για 30 λεπτά μπορεί να σας κρατήσει σε φόρμα και υγιή και να διαχειριστείτε το άγχος σας. Εάν δεν μπορείτε να ασκηθείτε με μία κίνηση, χωρίστε την σε σύντομες εκρήξεις. Θα βοηθήσει και αυτό.

6. Μεταβείτε εκτός σύνδεσης

Ελέγχετε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα email σας κάθε τόσο; Σίγουρα, οι ενημερώσεις της οικογένειας και των φίλων σας απέχουν μόλις ένα κλικ, αλλά χρειάζεται πραγματικά να ενημερώνεστε συνεχώς; Αφήστε τους να περιμένουν μέχρι το επόμενο πρωί. Ορίστε χρόνο για να βγείτε εκτός σύνδεσης και αφήστε το τηλέφωνό σας στην άκρη. Όταν μειώνετε τον χρόνο οθόνης, έχετε λίγο χρόνο για να κάνετε άλλα πράγματα που μπορεί να είναι πιο σημαντικά και χρήσιμα για εσάς. Πηγαίνετε μια βόλτα, διαβάστε ένα καλό βιβλίο ή βοηθήστε τη μητέρα σας να κόψει αυτά τα λαχανικά για το βραδινό απόψε.

7. Μάθετε κάτι νέο

Η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων βοηθά στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου σας. Σας εμπλέκει επίσης σε παραγωγική εργασία. Εγγραφείτε για ένα μάθημα μουσικής ή ένα μάθημα κολύμβησης. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε για να μάθετε μια νέα γλώσσα. Αυτό το είδος εμπλοκής του μυαλού μπορεί να επιβραδύνει τα σημάδια γήρανσης και μπορεί ακόμη και να καθυστερήσει τα συμπτώματα ασθενειών όπως το Αλτσχάιμερ.

8. Κόψτε το κάπνισμα

Εάν είστε συνηθισμένος καπνιστής, απλώς κόψτε το. Αν και μπορεί να ακούγεται εντελώς αδύνατο στην αρχή, είναι ένα μεγάλο βήμα προς την καλύτερη υγεία. Θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας και έτσι το σώμα σας θα επανορθωθεί γρήγορα. Η αρτηριακή πίεση και ο καρδιακός σας ρυθμός πέφτουν μόλις 20 λεπτά μετά το τελευταίο σας τσιγάρο. Γιατί να περιμένετε τότε; Κόψτε τη συνήθεια τώρα. Βρείτε έναν γιατρό στο Κάλγκαρι ή όποια κι αν είναι η πόλη σας για να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα.

9. Εκπαιδεύστε τους μύες σας

Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης βοηθούν το σώμα σας να ανταλλάσσει λίπος με μυϊκή μάζα. Αυτό σημαίνει ότι θα κάψετε περισσότερες θερμίδες ακόμα κι αν δεν είστε πολύ δραστήριοι διαφορετικά. Τέτοιες προπονήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην ενδυνάμωση των οστών και των μυών σας και επίσης στην αύξηση της αντοχής του σώματος. Η άρση βαρών, τα lunges και τα push-ups είναι κοινά παραδείγματα ασκήσεων ενδυνάμωσης, τις οποίες πρέπει να κάνετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα.

10. Σταματήστε να ανησυχείτε υπερβολικά

Όντας άτομο τύπου Α, μπορεί να ανησυχείς πολύ. Αλλά το γεγονός είναι ότι η ανησυχία δεν είναι στην πραγματικότητα πράξη. Είναι απλώς να βάλεις κάτι στο μυαλό σου και να δημιουργήσεις ένα χάος από τα χειρότερα σενάρια που σπάνια είναι παραγωγικά και συχνά δεν συμβαίνουν. Αντίθετα, προσπαθήστε να εστιάσετε στο παρόν. Σε μια ανησυχητική κατάσταση, διατηρήστε μια προοπτική και σκεφτείτε τι είναι πιθανό να συμβεί. Να έχετε πάντα σιγουριά ότι θα μπορέσετε να τα καταφέρετε στο τέλος.

Συμπέρασμα:

Σχεδιάστε να ζήσετε μια ενεργή, υγιή και ευημερούσα ζωή. Δεν είναι αδύνατο όταν αποκλείεις τις πιθανότητες ασθενειών κάνοντας μικρές αλλά καθοριστικές αλλαγές στον τρόπο ζωής σου. Διατηρήστε τον εαυτό σας ενυδατωμένο, τρώτε υγιεινά τρόφιμα, ασκηθείτε και βρείτε έναν γιατρό στο Κάλγκαρυ ή αλλού για να ελέγξετε τον εαυτό σας για πιθανούς παράγοντες κινδύνου.

παρόμοιες αναρτήσεις

Schreibe einen Kommentar