6 Excel-hack som hjälper dig att öka din produktivitet

6 Excel-hack som hjälper dig att öka din produktivitet

7 August 2020 0 Von admin

6 Excel-hack som hjälper dig att öka din produktivitet

Visste du att det är över 1,2 miljarder Microsoft Office-användare över hela världen?

MS Word, Powerpoint och särskilt Excel finns på nästan alla kontor i världen.

Om du använder MS Office-programvara regelbundet är du troligtvis medveten om att de är kraftfulla verktyg och du kan använda dem för ett häpnadsväckande antal projekt. Hur kan du öka dina färdigheter?

Varför inte kolla in vår lista över enkla Excel-hack som du kan använda omedelbart? Du kanske upptäcker att de kan spara mycket tid och därmed pengar.

1. Använd mer än ett fönster

Om du arbetar med mer än ett kalkylark på en enda skärm kan det vara svårt att fortsätta växla mellan de två. Men en enkel kan hjälpa dig.

Du kan enkelt ordna så att båda kalkylarken visas sida vid sida. Gå till visningsmenyn på bandet. Därifrån klickar du på “Nytt fönster”.

Du får då ett individuellt Excel-fönster för båda kalkylarken.

2. Bläddra utan att bläddra

Om du har många kolumner och rader kan det vara besvärligt att flytta från början till slutet av din dataset.

Varför inte flytta mellan start och slut med ett klick på en knapp. Tryck på “Kontroll” och uppåtpilen (“↑”) en gång för dig till den översta raden i den aktuella datamängden. Det är den sista raden före en tom rad.

Om du trycker på kontrollen och upp två gånger reser du till toppen av kalkylarket.

3. Ändra värden

Sök och ersätt-funktionen är ett kraftfullt verktyg som hjälper dig att uppdatera information eller till och med korrigera fel.

Markera det avsnitt av information som du vill söka och tryck på kontroll + F. Du kommer att se en meny där du kan välja “Sök” eller “Ersätt”.

I avsnittet ”Byt ut” kan du enkelt skriva in texten och ersättningstexten du vill skriva in.

4. Manipulera från Excel utanför

Excel är ett otroligt flexibelt program och kan till och med kommunicera med extern programvara. Till exempel kan du till och med läsa och skriva Excel-baserade data med hjälp av en extern .net-miljö.

Varför inte kolla in den här artikeln för att lära dig hur funktioner som c # skriv för att utmärka är möjliga.

5. Snabb formatering

Visste du att med bara en kortkommando kan du ändra nummerformateringen för en hel kolumn?

Låt oss föreställa oss att du vill formatera en hel kolumn med siffror som US-dollarvaluta. Du kan gå till format och göra detta manuellt. Men varför inte använda genvägen Control + Shift + $ för att göra samma uppgift direkt.

6. Formatera målning

Om du behöver skapa en ny kolumn med samma formateringsegenskaper som en annan kolumn, vilka genvägar finns det?

Du kan helt enkelt välja kolumnen och välja “Kopiera”. Efter detta markerar du den kolumn du vill skapa. Istället för att trycka på “klistra in”, välj “Klistra in special”. Detta kopierar alla formateringsattribut för den första kolumnen.

Excel-hack för att spara tid och pengar

Microsoft Excel finns i nästan alla kontor i världen. Den används för att göra beräkningar och hantera projekt över hela världen. Genom att lära dig några extra Excel-hack kan du få ännu mer ut av detta program, vilket sparar tid och pengar.

Om du är intresserad av kontor och produktivitetstips så är vi här för att hjälpa dig. Varför inte titta på våra andra bloggartiklar. Du kan hitta råd som kan hjälpa dig idag.