De vanligaste typerna av webbplatser som förklaras

De vanligaste typerna av webbplatser som förklaras

12 November 2020 0 Von admin

De vanligaste typerna av webbplatser som förklaras

Det är över 1,7 miljoner webbplatser över hela världen, ett nummer som klättrar varje dag. Oavsett om du funderar på att gå med i det numret eller undrar vilka typer av olika webbplatser du kan kolla in, kanske du är intresserad av att veta att majoriteten av webbplatserna faller i några vanliga kategorier. Här är några av de mest populära typerna av webbplatser, med exempel.

1. E-handelswebbplatser

Dessa populära webbplatser låter dig sälja produkter till människor online. Exempel på den här typen av webbplatser inkluderar big-box-återförsäljare som Amazon eller Best Buy, samt företag som Etsy som säljer handgjorda produkter. Webbplatser som erbjuder möjligheten att lägga saker i en vagn och kolla in kvalitet som e-handelswebbplatser.

2. Företagswebbplats

Dessa typer av webbplatser fungerar som dedikerade onlineadresser för en specifikt företag eller varumärke. En företagswebbplats visar företagets produkter, tjänster eller tidigare arbete. Det kommer också att innehålla kontaktinformation för att uppmuntra potentiella kunder att komma i kontakt.

3. Personliga eller portföljwebbplatser

Dessa är kusiner till företagswebbplatser, eftersom de visar kontaktinformation, produkter, tjänster och arbete för en individ. Men de fokuserar ofta på tidigare arbete och fungerar som en bokstavlig portfölj för att lyfta fram vad en individ kan åstadkomma.

4. Underhållningswebbplatser

Dessa populära webbplatsalternativ är bra för alla med smak för humoristiskt eller intressant innehåll. Webbplatser som Buzzfeed erbjuder till exempel listor och kritik kring popkultur, och webbplatser som CollegeHumor presenterar rolig underhållning.

5. Mediawebbplatser

Som du förväntar dig erbjuder mediewebbplatser samlingar av artiklar, videor och guider för sina läsare. De kan överlappa med underhållningswebbplatser, som i fallet med The Onion, men de mest framträdande inkluderar medieegenskaper som också finns som tidningar eller tryckta tidskrifter, såsom The Washington Post eller National Geographic.

6. Utbildningswebbplatser

Nu mer än någonsin lär sig människor online – och utbildningswebbplatser gör det möjligt. Dessa webbplatser kan innehålla webbplatser för universitet och andra institutioner, eller de kan innehålla webbplatser som Coursera, som erbjuder distansutbildning online från en mängd olika källor.

7. Bloggar

Bloggar finns i många former och storlekar idag, med några av dem som erbjuder videor och foton medan andra håller fast vid de traditionella, textbaserade “webbloggar” som gav bloggarna sitt namn. Från stora märken till din granne bredvid, bloggar är populära verktyg för att diskutera ett stort antal ämnen.

8. Målsidor

Målsidorna är populära bland företag och större varumärken och är utformade för att få en läsare att följa upp en enda åtgärd, som att köpa en produkt eller ladda ner en guide. De bästa av dem utnyttjar webbdesigntjänster för att se till att de har ett fantastiskt, iögonfallande utseende och kraftfullt innehåll.

Tänk på vilka typer av webbplatser du ser

Det här är bara några av de mest populära webbplatserna som människor använder och skapar dagligen, men det finns otaliga andra typer att välja mellan. Om du är intresserad av att skapa en egen webbplats, överväg webbplatserna ovan, liksom de webbplatser du ofta interagerar med, när du begränsar dina alternativ.

Vill du ha fler tips som hjälper dig att få ut det mesta av din webbplats? Kolla in våra andra inlägg för tips om teknik, reklam, marknadsföring och mer!