Här är varför din webbplats behöver anpassa webbplatsen

Här är varför din webbplats behöver anpassa webbplatsen

3 August 2020 0 Von admin

Här är varför din webbplats behöver anpassa webbplatsen

Med bara ungefär hälften av företagen stanna i affärer i 5 år, är det viktigt att ditt företag sticker ut från mängden. Du kanske undrar vad du ska göra för att locka fler besökare till din sida?

I den här artikeln kan du ta reda på varför webbplatsanpassning är avgörande för din webbplats. Läs vidare för att utforska vad det är och hur det gör att din webbplats sticker ut i sökningar och uppmuntrar återkommande köpare.

Vad är webbplatsanpassning?

Webbplatsanpassning är en anpassad upplevelse för dina besökare när de besöker din webbplats. Det tar en titt på deras beteende, geografi och inköp.

Detta kan leda till en ökning av webbplatsvisningar, längre besök och bättre kundnöjdhet. Det finns olika typer av webbplatsanpassning, och om du är mer av ett lokalt företag vill du överväga geografisk webbplatsanpassning.

Vad är fördelarna?

Du kan se högre konverteringsfrekvensoptimering, varumärkeslojalitet och kundengagemang. Dina kunder är mer benägna att stanna längre när det finns innehåll och erbjudanden som är specifika för deras behov.

De är mer benägna att köpa erbjudanden när det är i linje med deras behov. Att visa deras data ger dig en bättre uppfattning om deras preferenser. Det är också ett bra sätt att sälja olika erbjudanden.

Vilka är de bästa metoderna för webbplatsanpassning?

Se till att utformningen av din kommersiella webbplats är enkel. Du vill inte att en potentiell kund ska komma till din webbplats och se en massa olika erbjudanden utan att veta var du ska klicka nästa.

Ha 1-2 element för din publik och ditt företag. Ha kategorier som är baserade på din publiks preferenser eller genrer.

Du vill också avgöra varför du vill anpassa webbplatsen för din webbplats. Vill du öka kundnöjdheten? Om detta är ditt mål kanske du vill överväga att ha en webbplats som är densamma varje gång de besöker.

Se till att ha flera erbjudanden beroende på vem som besöker din webbplats. Om du har två olika typer av människor som besöker din webbplats kanske de inte letar efter samma produkter. Anta till exempel att du har en högskolestudent och sedan en arbetande person.

Kanske högskolestudenten inte har så mycket pengar att spendera så letar efter poster på en budget. Med den arbetande individen kan du kanske visa dem dyrare produkter som uppfyller deras behov.

Automatisering av försäljning

Webbplatsanpassning är lättare för chefer och marknadsförare. Du kan planera visningen av ditt innehåll i god tid. Detta gör att du kan ha olika innehåll beroende på vilken tid på dagen dina potentiella kunder kommer till din webbplats.

Bättre uppmaningar

Call-to-actions får dina läsare att göra något oavsett om det är att köpa en ny produkt, läsa en ny artikel eller registrera dig för din e-postlista. Låt läsaren klicka med erbjudanden som är svåra att skicka.

Varför är det viktigt?

Det finns så många företag där ute som tävlar om olika tittares uppmärksamhet. När du erbjuder personalisering visar du att du bryr dig om dina kunders preferenser. Till exempel, Amazon, när du besöker deras webbplats kommer de att visa föremål du tidigare tittat på och liknande artiklar du kan köpa.

Identifiera din publik

Om du försöker sälja till alla och inte försöker rikta målgruppen kommer bristen på personalisering att visa sig. Du vill ta en titt på alla dina nuvarande produkter och tjänster och tänka på vem som normalt skulle köpa dem.

Ta en titt på vem som för närvarande besöker, och vem köper, registrerar dig för din e-postlista, etc. Vad säljer, och vem köper flest artiklar? Du kan sedan dela upp den i regioner.

Om de till exempel är i USA kommer din skrivstil att variera från Storbritannien. Tänk på att varje plats också kommer att ha olika trendiga ämnen och produkter. Bestäm sedan deras historia så långt som inköp, oavsett om det ofta är, minimalt eller baserat på aktuella erbjudanden.

Anpassning är viktigt överallt

Förutom din webbplats vill du också göra e-postanpassning. Se till att du har olika innehåll beroende på kundens plats och köphistorik.

När det gäller din webbplats vill du inte bara ha din hemsida personlig, du vill att alla dina sidor ska ha den extra funktionen.

Anpassa webbsidor

När du är redo att komma igång med att anpassa dina webbsidor finns det gott om verktyg att välja mellan. Många verktyg gör att du kan integrera WordPress och Google Analytics. Det bästa är att prova olika verktyg innan du köper dem och se vilka du gillar bäst.

URL-inriktning

Du vill börja med webbadressinriktning. Med hjälp av vissa verktyg kan du bestämma vilka besökare du vill rikta dig in genom att använda olika nyckelord, kampanjer, webbläsare etc. Det är viktigt att du spårar dina resultat för att se hur kampanjerna gör.

Du kan göra eventuella justeringar efter behov. Om det inte fungerar kan du titta på din målgrupp och se vad som saknas eller vad som inte är klart.

Utarbeta strategier

När du väl har kommit fram till din målgrupp kan du börja utarbeta strategier. Tänk på din målgrupp när du skapar ditt innehåll. Vilka är deras smärtpunkter?

Prova olika innehåll, erbjudanden och videor / bilder på dina sidor. Se till att din uppmaning talar till dem och inte ett generiskt klick här. Ju mer du anpassar innehållet, desto mer sannolikt kommer du att ha upprepade köpare.

De många fördelarna med webbplatsanpassning

Nu när du har utforskat de många fördelarna med webbplatsanpassning bör du vara på god väg att utforma rätt webbplats för dina kunder. Vill du lära dig mer tips om digital marknadsföring? För mer information om allt från innehållsstrategi till digital marknadsföring, kolla in våra andra artiklar idag.