Hur man kombinerar PDF-filer till ett dokument

Hur man kombinerar PDF-filer till ett dokument

2 August 2020 0 Von admin

Hur man kombinerar PDF-filer till ett dokument

Letar du efter sätt att minska de filer du måste skicka fram och tillbaka till en online-kontakt? Vill du göra din fildelning online enklare? Behöver du kombinera PDF-filer i en fil för att göra det enklare att lagra och läsa?

Coronaviruspandemin tvingade många företags digitala omvandlingar. Före pandemin, bara a tredjedel av amerikanska arbetare arbetat hemifrån. Nu är det en av de största förändringarna i de flesta branscher och nästan alla företag går mot det.

En av de många enkla men förbryllande frågorna som anställda står inför är fildelning. I den här guiden lär vi dig hur du kombinerar flera PDF-filer till en PDF. Fortsätt läsa för att lära dig hur och varför denna tekniska information är viktig.

1. Kombinera två PDF-filer till en med Adobe Acrobat Pro

För den här metoden kommer vi att fokusera på att använda Adobe Acrobat Pro DC. Den är tillgänglig för både Windows- och Mac-datorer. Du kan få en Adobe Acrobat Pro DC-prenumeration för 14,99 USD per år.

Om du redan har det öppnar du Adobe Acrobat DC-programvaran. Leta efter fliken Verktyg. Klicka på den och välj ”Kombinera filer” för att börja.

Därefter måste du lägga till de filer du vill kombinera. Klicka på “Lägg till filer” och börja välja. Oroa dig inte för att välja dem i rätt ordning.

När du väljer filerna som du vill kombinera kan du dra och släppa dem för att ordna dem. Om det finns extra filer du valt kan du trycka på knappen “Radera” för att ta bort dem. Klicka sedan på “Kombinera filer”.

När filerna är klara att kombinera klickar du på “Spara”. Som en anteckning kan du med Adobe Acrobat lägga till filer som inte alla är PDF och kombinera dem till en PDF. Det är det för vår första metod för att kombinera PDF-filer.

2. Använd en webbplats för att kombinera PDF-filer

Nästa sätt att kombinera PDF-filer till en är att använda online-resurser. Du kan gå till webbplatser som PDF Joiner eller andra webbplatser där du kan kombinera PDF-filer. Att använda den här metoden är bra om du inte har tid att installera och ladda ner ett program.

För det här exemplet fokuserar vi på PDF Joiner. Gå först till webbplatsen för PDF Joiner i en webbläsare, som är https://pdfjoiner.com/. Klicka sedan på knappen Ladda upp filer som kommer att visas mitt på sidan.

Ett File Explorer- eller Finder-fönster öppnas. Leta efter filerna på din dator som du vill spara som en enda PDF-fil. Klicka på Öppna längst ned till höger i fönstret för att börja ladda upp dina PDF-filer.

Om du måste välja mer än två filer, kom ihåg att gränsen är 20 PDF-filer. Det betyder att du måste använda den här metoden flera gånger om du försöker kombinera många PDF-filer. Om du måste gå tillbaka och lägga till andra filer, använd knappen Öppna igen.

Efter att filerna har laddats upp, kontrollera att de är i rätt ordning. Om de inte är det väljer du och drar så att de är i rätt ordning. Klicka slutligen på Gå med i filer för att kombinera dem. Utdata hämtas som standard i mappen Nedladdningar.

3. Skapa en kombinerad PDF med Finder

För Mac-användare är det här ett enklare alternativ till att använda Adobe Acrobat. macOS gör det enkelt att kombinera flera PDF-filer till även med endast den inbyggda Finder. Allt du behöver är att ha de senaste versionerna av macOS Mojave och Catalina.

Om du öppnar Finder kommer du att märka att det visar förhandsgranskningar av filer. Det lägger också till har en sammanhangsmeny på sidan för snabba åtgärder. För de flesta filer kan du använda funktionen “Skapa PDF” från snabbåtgärdsmenyn till höger.

Öppna Finder och välj de filer som du vill kombinera som en PDF-fil. Klicka sedan på knappen Skapa PDF i förhandsgranskningsfönstret under förhandsgranskningarna. En ny PDF finns tillgänglig på automatisk.

Du kan sedan kontrollera den nya PDF-filen med Preview. Om sidordningen behöver ändras, dra och släpp sidminiatyrerna till vänster. Byt namn på den nya filen när du är klar.

Du kan hitta andra sätt att kombinera PDF-filer till en på Mac.

4. Ladda ner och slå samman PDF-filer med PDF-sammanslagning och splitter

Ett annat tredjepartsprogram som du kan använda för att kombinera PDF-filer är PDF Merger & Splitter. Den är tillgänglig i Microsoft Store gratis. Det är också lätt att använda och säkert för din dator.

När du har installerat det startar du programmet och klickar på ”Slå samman PDF”. Klicka på “Lägg till PDF” och välj de filer du vill kombinera. De kommer att visas i en lista på PDF Merger & Splitter.

Om du vill ordna om ordningen väljer du en PDF-fil och klickar på knapparna Flytta upp eller Flytta ned högst upp i listan. När allt är i ordning klickar du på “Slå samman PDF-filer” och skriver namnet på den nya PDF-filen för att spara den.

5. Varför kombinera PDF-filer till ett dokument?

Om du måste skicka ett PDF-dokument via e-post kan du upptäcka att du bara kan bifoga filer upp till 25 MB. Om du använder Mail.com går filgränserna upp till 50 MB. För att komma runt detta måste du skapa många e-postmeddelanden för mottagaren.

En annan lösning är att använda lagringstjänster online som erbjuder begränsad lagring gratis. Till exempel erbjuder Google Drive bara 15 GB gratis lagringsutrymme. Om du vill ha mer utrymme måste du betala för att uppgradera, från 1,99 USD per månad.

Om filstorleken inte är problemet kan det vara ordningen på PDF-filerna som kan förvirra mottagaren. Om du skickar många filer till en annan person kan filernas ordning blandas i bilaga. Det tar också mer arbete och tid att välja och ladda upp eller ladda ner bilagor.

För samman dina PDF-filer

Att lära sig att kombinera PDF-filer till en PDF-fil är lätt om du vet vilket program du ska använda. Oavsett om du använder Mac eller Windows PC kan du se att det finns olika sätt att göra det. Vi hoppas att den här guiden hjälpte dig att hitta det snabbaste och enklaste sättet att kombinera PDF-filer.

Det slutar vår guide om hur man kombinerar PDF-filer till en. Om du vill se mer informativt och tekniskt innehåll som detta, kolla in resten av våra inlägg. Vi täcker allt från grundläggande tekniska guider till djupgående marknadsföringsstrategier!