Hur man skyddar en kyrka från cybersäkerhetshot och attacker

Hur man skyddar en kyrka från cybersäkerhetshot och attacker

5 Oktober 2020 0 Von admin

Hur man skyddar en kyrka från cybersäkerhetshot och attacker

Tidigare i år, hackare riktade sig mot Vatikanen i ett försök att stänga av sitt nätverk och störa den katolska kyrkan i Hong Kong.

Din kyrka är kanske inte en uppmärksam kyrka som Vatikanen, men det betyder inte att din kyrka inte har något av värde. Cybersäkerhetshot mot din kyrka är verklig, och du måste göra vad du kan för att skydda dina uppgifter och samlingsplattan i din kyrka.

Kyrkans människor är inte alltid kända för att vara de mest tekniskt kunniga människorna. Hur många gånger har du sett din församlings präst eller dekan kämpa med grundläggande teknik?

Det finns ett antal enkla saker som kyrkans ledare kan göra för att förbättra kyrkans säkerhet. Läs vidare och upptäck vad de är.

1. Lär känna de vanliga hoten mot din kyrka

Du måste veta vilka de största cybersäkerhetshoten mot din kyrka är innan du framgångsrikt kan förhindra dem. Det finns tusentals sätt som en hackare kan attackera dina system, och de faller alla under några huvudkategorier.

Phishing är ett sätt för bedragare att kasta ett brett nät och försöka fiska efter intet ont anande människor för att ge pengar eller klicka på en länk. Dessa kan vara e-postmeddelanden förklädda som riktiga e-postmeddelanden.

Skadlig programvara är en typ av program som installeras på en dator i ditt nätverk. Detta installeras när en fil laddas ner eller på en länk. När programmet är aktivt kan det göra nästan vad som helst. Det kan samla in data från din databas, stänga av hela systemet eller starta en e-postkampanj riktad mot dina församlingsbarn.

Ransomware är en typ av skadlig kod som låser ditt nätverk. Dina viktigaste uppgifter lagras för lösen, som kan förstöras om du inte betalar lösen.

2. Utbilda församlingsbarn

Ett vanligt hot som hackare använder är att de kommer att förfalska e-postadresser till din personal och skicka e-post till dina församlingsbarn. Dessa e-postmeddelanden innehåller vanligtvis förfrågningar om pengar.

I stället för att gå till kyrkan går medlen direkt in på hackarens bankkonto. Du måste samla in pengar och göra dina församlingsbarn medvetna om dina insamlingsaktiviteter.

Du bör också ha ett system på plats för dina församlingsbarn att göra ett bidrag online. Det systemet kommer att fungera som din enda plats för donationer online.

Det hjälper dina församlingsbor att känna igen allt som är ovanligt med ditt system.

Du måste också göra dina församlingsbarn medvetna om dina system. Du bör till exempel inte göra en personlig begäran om pengar via e-post. Om en församlingsbarn får ett sådant meddelande vet de omedelbart att det är en bluff.

3. Utbilda personal

E-post är den metod som hackare använder för att komma åt kyrkans system. Ett länkklick kan förvandlas till en ransomware-attack eller ett dataintrång.

Du måste låta din personal veta att de inte ska klicka på länkar i e-postmeddelanden, även om de ser ut som de är legitima e-postmeddelanden.

Dina anställda och volontärer behöver veta vilka vanliga cybersäkerhetshot är och hur de kan identifiera dem.

De ska fungera som om alla e-postmeddelanden är hot. Om de inte är säkra på ett visst e-postmeddelande, bör de ta bort det.

4. Behåll starka lösenord

I den här tiden av cyberhot använder människor fortfarande svaga lösenord som kan knäckas på några sekunder. Du är inte den enda personen som använder “12345” som lösenord.

Det är faktiskt det vanligaste lösenordet. Det kan vara lätt att komma ihåg, men det kommer att skapa en allvarlig sårbarhet i din kyrka.

Det bör finnas en lösenordspolicy som kräver att alla använder starka lösenord och de bör ändras var 90: e dag.

Om du behöver komma ihåg dina starka lösenord, använd ett program som LastPass eller håll en lista över dina lösenord där ingen kan komma åt dem.

5. Få försäkring

IT-proffs tenderar att behandla cyberattacker som en fråga om när, inte en fråga om om. Du borde behandla dem på samma sätt.

Det betyder inte att du inte ska använda dessa metoder för att förhindra en attack. Du bör ha dina baser täckta om det finns en cyberattack.

Det finns försäkringsbolag i kyrkan som tillhandahåller cyberförsäkring. Denna typ av försäkring kan hjälpa till att skydda din kyrka från förluster i en cyberattack.

6. Uppgradera programvara

Kör du fortfarande gammal programvara som inte stöds? Föråldrad programvara kan vara ett fönster för hackare att komma in i ditt nätverk. Cyberhot blir mer sofistikerade varje dag.

Programvaruleverantörer gör sitt bästa för att hålla jämna steg med att släppa frekventa uppdateringar. Äldre program stöds inte över tid, vilket innebär att du inte är skyddad från attacker.

Du måste investera i de senaste programvaruprogrammen för att säkerställa att dina system inte är som öppna eller olåsta fönster.

7. Säkra alla enheter

Kyrkans ledare är ofta ute i samhället, och de tar med sig sina enheter. De kan komma åt e-post eller andra viktiga kyrkorelaterade dokument när du är på språng.

Detta kan bli en säkerhetsmardröm om du inte är försiktig. Allt som krävs är en förlorad telefon för att ha ett säkerhetsbrott.

Du bör ha en policy som kräver flera nivåer av autentisering för att komma åt dina system utanför kyrkan.

8. Gör en säkerhetsrevision

Du bör få en IT-professionell att besöka din kyrka och utföra en säkerhetsgranskning. De granskar alla enheter i ditt nätverk och noterar att sårbarheterna är.

De kommer också att göra rekommendationer och prioritera de viktigaste frågorna.

Minimera cybersäkerhetshot i din kyrka

Det spelar ingen roll om du har en liten församling på landsbygden, din kyrka är inte immun mot cybersäkerhetshot. Din kyrka ansvarar för finansiell information och personuppgifter om dina bidragsgivare och församlingsbarn.

Det finns enkla saker du kan göra för att förhindra att attackerna inträffar. Använd alltid starka lösenord, utbilda dina församlingsbarn och personal och gör en granskning för att koppla in sårbarheter.

För fler artiklar om en mängd olika ämnen, kolla in bloggen på den här webbplatsen.