Så här konverterar du XML till PDF: En enkel guide

Så här konverterar du XML till PDF: En enkel guide

8 September 2020 0 Von admin

Så här konverterar du XML till PDF: En enkel guide

Kanske har ditt företag stora databaser och du måste konvertera dem till ett läsbart format eller så vill du generera beställningsblanketter för kunder.

Du kan göra detta snabbt genom att konvertera XML till PDF!

Om du inte är säker på vad det betyder helt, oroa dig inte. I slutet av denna artikel kommer du att förstå XML-filer, PDF-filer och lära dig hur du konverterar XML till PDF.

XML är ett markeringsspråk som används för att koda dokument för både datorprogram och människor att läsa. Skapad av W3C, samma grupp som hanterar standarden för HTML, XML är utdragbar.

Vad betyder det här? XML, eller utdragbart markeringsspråk, använder parentestaggar på samma sätt som HTML gör, men dessa taggar är helt anpassade och självdefinierade. Potentialen är obegränsad så länge en annan maskin eller ett program vet hur man läser den och bearbetar den.

Till exempel kan en klients information i en XML-databas uttryckas som:


John Doe
[email protected]

Du behöver bara en enkel textredigerare för att skapa XML-filer, men du kan också visa dem i en webbläsare eller hantera dem med en online-redigerare. Olika program kan också exportera data till XML-filer.

XML kan fungera som en databas, men det kan göra mer än det också. Det kan definiera hela dokumentets struktur. Till exempel använder Microsoft Office XML för att stödja strukturen i .docx-dokument.

Det betyder att XML kan generera menyer, kundlistor, fakturor, beställningsformulär och mer.

Genom att exportera information från ditt företags system till XML kan du skapa lätta, anpassade databaser, mallar och dokument.

PDF-filer, eller bärbara dokumentfiler, är vanliga och lättillgängliga filtyper. I stället för att dela en Microsoft Word-fil med kunder, där vissa inte har tillgång till Word, är det lättare att dela en fil som alla kan öppna.

PDF-filer bevarar dokumentets format men gör det nästan som en bild. Det här är utmärkt för att skapa högkvalitativa utskrifter av tidskrifter, menyer eller marknadsföringsmaterial.

Men medan redigerbara PDF-formulär finns, är PDF-filer oftast avsedda att visas och inte redigeras.

Detta tillför mycket säkerhet när du skickar ut digitala kontrakt och fakturor, där du kan tillåta klienter att se PDF-filen och sedan e-signera och skicka in betalning genom en säker portal.

Omvandling av XML till PDF tillför mycket bekvämlighet och snabbhet i ditt företags processer. Precis i filhanteringen låter XML ditt företag hantera stora databaser och dokumenttyper i en liten filstorlek.

XML är lätt att exportera direkt från ditt företags system, och de flesta andra databastyper konverteras till XML utan problem.

Om du konverterar XML till PDF kan du sedan bearbeta hundratals dokument åt gången. I stället för att generera återkommande kundkontrakt en i taget kan du återge och spara alla återkommande kontrakt i en uppsättning.

Rendering som PDF gör det enkelt att dela internt och med kunder. Oavsett om din personal eller klienter arbetar på Windows, OSX eller på en mobil enhet kan PDF-filer visas utan egen programvara.

När dina system ändras och uppdateras behöver du inte oroa dig för att hantera filtillgänglighet.

Många ”konverteringslösningar” finns online, även om de flesta av dem inte ger en riktig XML till PDF-konvertering. Otaliga programvaror erbjuder möjligheten att konvertera XML till PDF, men allt de gör är att “skriva ut” XML-filer som PDF-filer.

I själva verket tillåter de flesta operativsystem dig att göra detta naturligt. Istället för att skicka dokument till en skrivare skickar du dokument till en intern enhet som gör utskriften som en PDF. Filen sparas sedan på din dator istället för att skriva ut den på papper.

Till konvertera XML till PDF, du behöver programvara som tolkar informationen i ditt XML-dokument och använder den för att återge det nya dokumentet du behöver.

Detta kräver lite installation. Eftersom XML är ett anpassat språk måste du ”lära” omvandlingsprogramvaran hur du gör det.

Du måste först definiera dokumentmallen. Du måste också definiera regler och villkor för den output du vill ha.

Till exempel måste du lära ut det om vissa klienter behöver hoppas över eller vilka fält som hör till en tabell.

En fantastisk XML till PDF-programvara gör att du kan bearbeta flera XML-dokument samtidigt.

Till exempel kan en XML-fil användas för att återge viktig dokumentinformation och en annan kan användas för att “mail-merge” en stor klientlista. Du kan skapa hela satsen i ett enda steg.

Beroende på dina specifika behov vill du se till att programvaran du väljer kommer att uppfylla dem alla. Utmärkt XML till PDF-konverteringsprogramvara har några viktiga funktioner.

Först vill du ha ett lättanvänt grafiskt gränssnitt. En bra visuell designer låter dig arbeta med XML när du definierar nya dokumenttyper och mallar.

Därefter vill du ha flexibilitet. Viss programvara konverterar bara XML till PDF. Men andra in- och utgångar kommer också att vara användbara. Beroende på hur ditt företag växer och din interna programvara ändras vill du ha en konverteringslösning som kommer att växa med dig.

Några in- och utgångar att tänka på är JSON, XSL, HTML, Word och Powerpoint.

Till sist, se till att programvaran du väljer återger färger i rätt format. Om du vill skriva ut dina dokument och färgkonsistens är viktigt för ditt varumärke är detta en viktig funktion.

XML är ett mångsidigt format för hantering av data inom ditt företag. Med rätt konverteringsprogramvara kan du använda XML för att enkelt skapa PDF-dokument för din personal och kunder.

Vi hoppas att den här artikeln hjälpte dig att lära dig att konvertera XML till PDF! Om så är fallet, fortsätt läsa våra artiklar för användbara anvisningar och mer.