Hur du håller dina silversmycken glänsande

Hur du håller dina silversmycken glänsande

1 Juni 2020 0 Von admin

Hur du håller dina silversmycken glänsande

Du har den perfekta outfitidén för din utflykt ikväll, komplett med smycken. Tja, du skulle ha på dig dina silversmycken, men när du tar ut dem ur förvaringen har den den här svarta svartbeläggningen på sig.

Denna svarta beläggning kallas smuts. Tarnish visas naturligt på alla smycken efter en lång stund om du inte bär det. Det enda sättet att förhindra att detta lager av korrosion uppträder är att rengöra dina smycken regelbundet.

Är du inte säker på hur du rengör silversmycken? Oroa dig inte, det gör vi. Fortsätt läsa för att lära dig mer om hur du håller dina favorithalsband och ringar fläckfria och smutsfria.

Förvara dina smycken

Det första steget att rengöra silver är lagring. när dina smycken är utelämnade och utsätts för luft, börjar fläckar att bildas i en alarmerande takt.

Beviljas, även om dina smycken sitter i en lufttät låda kan de fortfarande fläckas. Det händer bara inte lika snabbt. Vad du kan göra är placera ditt silver i en lufttät påse som har anti-suddiga remsor.

Tänk på att du inte ska lägga mer än ett smycke i en väska. Silver är mjukt och kan repas om det får gnugga ihop.

Putsning

Om lacken inte är så dålig kan du klara dig med att polera den. Återigen är silver ganska mjukt och kan lätt repas upp. Du vill vara försiktig.

Använd antingen en trasa som är speciellt gjord för silver eller en mikrofiberduk. Oavsett vad du gör, använd inte en pappershandduk. De innehåller fibrer som skadar silver.

Sök professionell vård

Om dina bitar har ett tungt lager av fläckar eller är supergamla och spröda, bör de tas till en städpersonal. De har alla verktyg som behövs för att återställa dina smycken utan att bryta dem.

Hemlagade rengöringsmedel

Du kan använda kommersiella rengöringsmedel för att skrubba din silver smycken men det är mer negativt med att använda dem än positiva. Att rengöra silver med hemlagade produkter är vägen att gå.

Varmt vatten och mild diskmedel är den bästa metoden som finns tillgänglig för dig. Om du inte hittar skålvätska som är mild nog kan du skapa en pasta med bakpulver och vatten.

Lägg bara en liten mängd på smyckena, polera dem och skölj av med varmt vatten. Torka av det med en mikrofiberduk.

Du kan också använda vinäger och bakpulver. Kombinera en halv kopp vinäger med 2 matskedar bakpulver. Låt smyckena suga in lösningen i några timmar innan du tar ut dem för att skölja och torka.

Hur man rengör silversmycken och återställer glansen

Det är allt du behöver veta om hur man rengör silversmycken. I tvivel är hemlagade lösningar det bästa alternativet. Du kan använda kommersiella rengöringsmedel men de kan skada silver och miljön.

När du är klar med att rengöra den (och inte bär den), bör du förvara den i en lufttät påse. Detta kommer att säkerställa att dina smycken förblir glänsande i många år framöver.

Har du alla dina smycken glittrande nu? Glad att höra det. Kolla in vår blogg dagligen för ännu fler artiklar som den här.