Hur du hittar den perfekta balklänningen för din kroppstyp

Hur du hittar den perfekta balklänningen för din kroppstyp

21 August 2019 0 Von admin

Hur du hittar den perfekta balklänningen för din kroppstyp

Tonåringar spenderar mer och mer pengar på prom varje år. Faktum är att den genomsnittliga familjen spenderar över $ 900 på prom, och det mesta går mot klänningen.

Att hitta den perfekta klänningen för prom är en stor sak. För många unga tjejer är det en av de största nätterna de har haft hittills i sina liv. De firar inte bara slutet på gymnasiet, utan också slutet på en era, så att säga.

Så, ja, det finns mycket investeringar i att hitta rätt klänning, både när det gäller pengar och tid att leta efter den.

Om du har svårt att hitta den rätta beror det antagligen på att du inte letar efter din kroppstyp.

Så här hittar du den perfekta balklänningen för din kroppstyp så att du ser fantastisk ut på din stora utekväll.

Lär känna din kroppstyp

Att shoppa efter din specifika kroppstyp är en av de största framstegen inom mode som har inträffat under de senaste åren. Innan handlade det om att hitta den hetaste nya klänningen och få dig att passa in i den.

Nu är människor klokare och de vet att du kommer att se bäst ut i något som passar din specifika kroppstyp.

I allmänhet faller unga kvinnor i sex olika kategorier när det gäller kroppstyp:

  • Liten och nätt
  • Lång
  • Rektangulär
  • Kurvig
  • Triangel
  • Inverterad triangel

Petite kvinnor är under 5’3 “och långa kvinnor är vanligtvis över 5’6”. Detta är ett ganska litet intervall, så du kanske inte kan klassificera din kroppstyp enbart baserat på höjd.

Men om du är särskilt liten eller särskilt lång, kommer det att påverka de typer av balklänningar du ska leta efter. Vi kommer in på det om lite.

Kvinnor med en rektangulär kropp har liknande mått på byst, midja och höfter. Du är inte särskilt kurvig i något område av din kropp.

Tvärtom har kurviga kvinnor väldigt små midjor och tenderar att ha större bröst som accentuerar kroppens kurvor.

Om du har en fylligare underkropp, breda höfter och en mindre byst, har du förmodligen en triangelkroppsform. En inverterad triangelkroppsform är exakt motsatsen. Dessa kvinnor har större byst och mycket ben.

Det är viktigt att notera att du förmodligen inte hamnar i en kroppstypskategori perfekt.

Men om du kan lära känna kroppens grundläggande form hjälper det dig att hitta de bästa balklänningarna för din kroppstyp och sedan göra små förändringar på en av dem för att passa dig perfekt.

Hur man hittar den perfekta balklänningen efter kroppstyp

Tror du att du har räknat ut vilken kroppstyp du har? Bra! Att shoppa efter rätt balklänning kommer att bli så mycket lättare nu att du vet vilken typ av kropp du försöker klä dig på.

När det gäller balklänningar och kroppstyper, är det du letar efter en klänning som kommer att framhäva dina naturliga egenskaper eller förbättra svagare funktioner som du vill göra det bättre.

Det betyder att om du är kurvig kommer klänningen att förstärka dina kurvor. Eller, om du är naturligt liten midja, kommer du att leta efter en klänning som hjälper till att förbättra midjans utseende för att dra in den.

Så här hittar du de perfekta balklänningarna för din specifika kroppstyp.

Balklänningar för små kroppar

Som liten tjej är chansen att du är liten runt omkring, inte bara kort. Det betyder att hela din ram är liten och att du kommer att behöva få dig att se längre ut.

Att visa lite sidoben kan hjälpa till att förlänga din ram, och det komplimangerar små kvinnor eftersom det inte får dem att se otroligt långa eller överväldigande ut.

Hög-låga klänningar fungerar bra för små tjejer eftersom det gör att de kan visa upp sina ben framåt medan de fortfarande njuter av en flytande, elegant klänning i ryggen.

Eller så kan du välja en cocktailklänning med v-ringning eller någon form av vertikalt tryck. Dessa hjälper dig att förlänga din ram och de ser ut som smickrande för små kvinnor.

Balklänningar för höga kroppar

Unga kvinnor som är långa tenderar att blyga från att få sig att se ännu högre ut. De väljer vanligtvis klänningar och hållningar som får dem att se mindre ut, vilket är helt motsatt av vad de gör skall gör!

När du söker efter din balklänning måste du omfamna din ram! Prova på klänningar som visar din kroppslängd och komplimangerar din figur.

Långa balklänningar fungerar bra på långa kroppar, liksom formfasade maxiklänningar, vilket modeexperter förväntar sig att det blir varmt för balklänningar 2020.

Grafiska mönster kommer att se bra ut på din ram, och tvådelade klänningar som gör att bottenkjolen har en riktigt hög midja hjälper dig att se extra elegant ut.

Balklänningar för rektangulära kroppar

Om du har en rektangulär kroppstyp kommer ditt största mål att vara att lägga till dimension i din ram.

Eftersom du har liknande mätningar runt hela kroppen handlar det verkligen om att ta reda på hur du lägger till kurvor och känsla i dina axlar, bröst och midja.

Leta efter balklänningar som har en axelringning eller hög slits. Det här är fantastiska sätt att lägga till dimension i ditt utseende och visa upp lite hud.

Om du har en särskilt rektangulär midja kan du behöva hjälp med att definiera din form. Om så är fallet kan du leta efter en klänning med empire-midja eller välja en trumpetkjol.

Flytande, lagerklänningar kommer också att bidra till att ge din kropp en dimension och skapa en illusion av fler kurvor.

Balklänningar för kurviga kroppar

Om du har en kurvig kropp vill du leta efter en balklänning som verkligen fungerar för att framhäva alla dina naturliga drag.

Inredda klänningar med väldefinierade väntan kommer att hjälpa till att visa upp din kurviga midja och naturliga kroppsform.

Cinched midja eller midja med dekorationer är fantastiska om du letar efter något riktigt väldefinierat.

Du vill också se till att toppen passar dig ordentligt. Öppna halsar fungerar bra här eftersom de ser till att all uppmärksamhet är nere i midjan och inte uppe nära din nacke.

Om du behöver det är det verkligen värt att skicka din klänning för att förändras för att säkerställa att den passar ordentligt runt midjan och bysten.

Balklänningar för triangelkroppar

Med en trekantig kroppsform kommer ditt mål att vara att jämna ut kroppens ram och silhuett. Eftersom du har en starkare eller fylligare underkropp är målet med en balklänning att hitta en som drar uppmärksamheten upp mot din nacke.

Flowy off-the-shoulder balklänningar fungerar bra för den här kroppstypen eftersom de drar ögat uppåt och bort från dina ben och höfter.

Eller välj en stil som faller ner över midjan för att framhäva din naturliga ram.

A-line silhuetter, axelbandslösa klänningar och utsmyckade halsband är alla stilar att leta efter om du har en triangel kroppsform.

Om du inte hittar rätt klänning med en utsmyckad halsringning, krydda en vanlig klänning med lite prickig, tjocka halsband.

Balklänningar för inverterade triangelkroppar

Som en kvinna med en inverterad triangelkropp är det troligt att du har större bröst och mycket tunna ben. Om så är fallet, försök att testa de som har mycket flytande underdelar när du letar efter en balklänning.

Eftersom din byst är större, kommer du att vilja framhäva det med en passande topp medan kvällen ut din ram utseende med en fylligare kjol längst ner.

Att lägga till definition i midjan är viktigt eftersom det kommer att hjälpa dig att dra i midjan för att framhäva både bysten och underkroppen.

Leta efter en sjöjungfru eller trumpetklänning för att framhäva din naturliga ram eftersom dessa två stilar ser särskilt bra ut på din kroppstyp.

Gör förändringar i din balklänning

Att lära sig att hitta den perfekta balklänningen beror mycket på att lära sig mer om din kroppstyp.

Ta dig tid att gå till en professionell sömmerska. De kommer att kunna mäta din kropp i alla nödvändiga områden för att ge dig en god uppfattning om din faktiska kroppstyp, inte den du tror att du har.

Med detta i åtanke blir det lättare att handla en balklänning på ett sätt som hjälper dig att spara tid och pengar. Försök dock att inte fokusera på att hitta perfekt klänning.

Om en klänning passar dig på rätt ställen och du känner dig vacker i den, är det okej att behöva göra ändringar i den! Det är sällsynt att du kommer att hitta en klänning som passar din kroppstyp perfekt, eftersom vi alla är väldigt olika.

Tyckte du om den här artikeln? Ta en titt på vår kläd- och accessoaravdelning för fler modetips och idéer som hjälper dig att designa ditt prom 2020-utseende.