Hur man väljer en klocka som passar din handled (och din stil!)

Hur man väljer en klocka som passar din handled (och din stil!)

16 Februar 2019 0 Von admin

Hur man väljer en klocka som passar din handled (och din stil!)

Visste du att män i genomsnitt spenderar $ 10 mer varje månad på tillbehör än kvinnor? Oavsett om du försöker blåsa liv i en gammal klädsel eller försöker göra din arbetsuniform mer unik, kan tillbehör vara till stor hjälp. För de flesta män är det en nödvändighet att ha en fin klocka de kan ha på sig dagligen.

Med alla de olika klockalternativen där ute kan det vara svårt att ta reda på hur man väljer en klocka. Istället för att bli frustrerad över den här köpprocessen och sätta dig på den första klockan du ser, ta dig tid och väga alla dina alternativ. Att rusa igenom detta viktiga beslut kan leda till att du gör ett antal misstag.

Att få en klocka som inte är helt din stil eller passform kommer att leda till att du inte bär den. Det är därför det är en bra idé att gå in och prova på några olika klockor.

Följande är några av de saker du bör tänka på när du försöker hitta en klocka som passar din handled och din känsla för stil.

Hur man ser till att en klocka passar korrekt

Det finns ett antal faktorer du måste tänka på innan du köper en klocka, men hur det passar bör vara en av dina viktigaste överväganden. Misslyckas med att överväga klockstorlekar kan leda till problem med obehag över tiden. Om du försöker få en klocka som passar bra måste du tänka på följande faktorer.

Klockfodralets diameter

Bland de mest märkbara funktionerna på någon klocka är storleken på urtavlan. Det finns ett antal klockdiametrar på marknaden, varför du måste ta reda på vilken som passar bäst för din handled.

Den största urvalsdiametern du kan få är en 46 mm. Ofta är dessa stora urtavlor reserverade för tider när du vill färgkoordinera med en exceptionellt flashig outfit. I de flesta fall måste en man välja en foderdiameter som är ungefär 38 mm eller mindre.

Att mäta din handled är en bra idé

Innan du går ut och handlar efter en ny klocka måste du få en uppfattning om hur stor din handled är. I åratal har människor använt sig av dollarräkningen för att räkna ut detta. Om du kan linda en US-dollarsedel runt den här delen av kroppen, betyder det att du har sex tum och en sex tum handled.

Om din handled är cirka 8 tum, kommer du troligtvis att behöva komma mellan en 44 och en 46 mm fodral diameter. Även om detta kan verka lite stort kommer det att vara proportionellt mot storleken på din handled.

Bredden på Watch Band

En annan viktig faktor att tänka på när man försöker köpa en klocka som passar kommer är bandets bredd. Medan ett bredare band kan öka den överklagande en klocka har, kan det göra det nästan outhärdligt för en person med en mindre handled.

Att välja en klocka med ett mindre breddband ger en bekvämare passform för en person med mindre handleder. Medan du kan mäta din handled för att få en uppfattning om vilken bandbredd du behöver, är det vanligtvis bäst att prova dem.

Genom att få en förstahandsupplevelse om hur en klocka faktiskt passar kan du fatta ett utbildat beslut om huruvida den passar dina behov.

Hur man väljer en klocka med rätt överklagande

Det övergripande överklagandet som en klocka har är också en viktig faktor att tänka på innan du gör ett köp. Klockmarknaden är fylld med klockor i alla former och storlekar. Genom att överväga följande faktorer kan du hitta en klocka som passar din känsla av personlig stil.

Klockans urtavla

När du handlar efter nya klockor i fönstret är en av de första sakerna du kommer att märka ratten på en klocka. Om du verkligen vill blända och blända med en ny klocka, är det viktigt att välja en med en unik urtavla och färg.

Om du har problem med att välja en urtavla, tänk på vilken typ av kläder du bär regelbundet. Ofta kommer en person att hålla fast vid ett dominerande klädfärgschema som vanligtvis baseras på hur bra det smälter in i huden.

Har du många jordfärger? Om så är fallet kan du välja en klocka med en röd eller silverfärgad urtavla som kompletterar din garderob snyggt. Att bygga en klockkollektion som har klockor för alla tillfällen bör vara ditt huvudmål.

The Watch Band Material

Att ha ett unikt och bekvämt klockband är också något du bör prioritera. Ofta beror den typ av klockband som en person föredrar enbart på deras individuella smak.

Om du letar efter ett klassiskt och underskattat utseende är det bra att gå med ett läderband. Metallklockband kan också vara tilltalande. Vanligtvis blir ett metallband lite dyrare än deras lädermotverkare. Pengarna som investeras i dessa metalband är värda det med tanke på hur länge de håller.

De urtavlan har en klocka

Har du svårt att välja mellan klockalternativen till ditt förfogande? Om så är fallet, se till att titta på prydnaderna på ratten på en klocka.

Moderna klockor har allt från datumfönster till roterande ramar och allt däremellan. Att ta dig tid att göra en lista över de uppringningsfunktioner som är viktiga för dig kan hjälpa dig att begränsa urvalet till ditt förfogande.

Hitta rätt klockleverantör

Att lära sig att välja en klocka är mycket lättare med hjälp av en ansedd leverantör. Innan du väljer en leverantör måste du undersöka hur bra de har presterat för andra klockköpare tidigare.

Letar du efter mer råd om hur man samlar en fantastisk klockkollektion? Var noga med att kolla in vår artikel om vintageklockor som varje samlare behöver.