Vintage-klockor är de tidlösa tidmätarna du behöver

Vintage-klockor är de tidlösa tidmätarna du behöver

18 Juli 2017 0 Von admin

Vintage-klockor är de tidlösa tidmätarna du behöver

Långa sommareftermiddagar, tillbringade i den svaga svalken på din farfars studie. Doften av hans köln och hans cigarr tävlade med dofterna från mormors stek eller söndagssås, som svävade upp från köket ovan. Du skulle vara undangömd i hörnet av en knäckt fåtölj i läder, bläddra i en överdimensionerad bok med rika akvarellillustrationer, eller kanske bara titta på dammmotorna dansa genom en solljus.

Ibland lät farfar titta genom skatterna i skrivbordslådan: gamla mynt, antika nycklar, en reservoarpenna, svartvita bilder av avlägsna släktingar. Och, naturligtvis, hans armbandsur, som fortfarande tickar lika tillförlitligt som när han köpte den i Paris under kriget. Att bara skymta det ger upp minnen, och han börjar berätta historierna …

Det råder ingen tvekan om vintage armbandsur hörs tillbaka till en tid då människor uppskattade hantverk av hög kvalitet. Tyvärr var din äldre bror den som ärvde morfarens klocka, men det finns också ett sätt för dig att återfå den nostalgi: bläddra i ett urval av vintage klockor.

Tre skäl till varför Vintage-klockor är tidlösa

Under de dagar då ingen självrespektande kille skulle ses offentligt utan hatt och fickficka, var ett armbandsur både ett nödvändigt och snyggt tillbehör.

Idag behöver vi inte klockor – även om du inte vill nå din ficka för din smartphone verkar det som om digitala klockor finns överallt. Så varför välja vintage klockor? Låt oss ta en titt.

De är av det vanliga

Om du bär ett armbandsur, särskilt en av de många stora vintage-klockorna som finns, skiljer du dig från massorna. När alla andra är böjda över sina enheter, dras in i den virvlande virveln av sociala medier och ständig kommunikation, behöver du bara ta en snabb blick på din handled.

De är klassens symbol

James Bond. Cary Grant. Sinatra och Deano. Klassisk stil är inte lika lätt att få tag på idag, nu när mode är engångsbruk och folk bär pyjamas till livsmedelsbutiken. Men inte du. Du förstår att projicera en sofistikerad, maskulin bild beror på detaljerna: välpolerade vingtoppar, med dina tröjor stärkade precis så, och naturligtvis, det vackra läderbandet på din vintageklocka som kikar ut under manschetten.

De håller en livstid – eller två!

Om Omega vintage klockor kunde prata, skulle de säkert berätta några övertygande berättelser.

Vilka berättelser kommer du att bidra till din klocks repertoar? Äger en välgjord klocka från mitten av 1900-talet positionerar dig inom historien. Till skillnad från dagens tekniska gizmos som praktiskt taget blir föråldrade i det ögonblick du tar ut dem ur förpackningen, är den gamla skoltekniken i en fint utformad kronograf verkligen tidlös.

Föreställ dig att du lämnar en vintageklocka till din son och sedan en dag ser den pryda ditt barnbarns handled. Ingen iPhone kan jämföras med den känslan av tradition.

När du har fäst remmen på den första klockan kommer du att vara hakad. Vintageklockor är vackra, samlingsbara och praktiska föremål som du kommer att vara stolt över att äga och förmedla till kommande generationer. Morfar skulle godkänna det!

Älskade bloggen? Vad sägs om att dela ordet till andra vintageklockälskare på din favorit sociala plattform?